FILMSKI PROGRAM NA TV VIJESTI

Od romantične drame do istorijskog trilera

Petak od 20h rezervisan je za romantičnu dramu Noći u Rodanteu, rađenu po istoimenom romanu Nikolasa Sparksa
0 komentar(a)
Noći u Rodanteu, Foto: TV Vijesti screenshot
Noći u Rodanteu, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 03.05.2018. 23:31h

Holivudske zvijezde obilježiće filmske sate na televiziji Vijesti narednih dana. Petak od 20h rezervisan je za romantičnu dramu Noći u Rodanteu, rađenu po istoimenom romanu Nikolasa Sparksa, autora br.1 Njujork tajmsovih bestselera. Ovo je nježna priča o nadi i radosti, o žrtvovanju i oproštaju – dirljiv podsjetnik na to da je ljubav moguća u svim životnim dobima, uvijek, i da nam se uglavnom desi onda kada je najmanje očekujemo. Glavni protagonisti su Adrijen Vilis (Dajan Lejn), žena čiji je život u haosu i koja se povlači na jedan vikend u mali priobalni grad Rodante, u Sjevernoj Karolini, da bi brinula o gostionici svoje prijateljice tokom vikenda.

Sezona je završena i gostionica bi bila zatvorena da nije bilo neočekivanog dolaska njenog jedinog gosta, Pola (Ričard Gir), ljekara iz grada. Pošto je davno žrtvovao porodicu zbog karijere, Pol je došao u Rodante da bi ispunio tešku obavezu, da se suoči sa svojom krizom savjesti…Oni su samo dvoje stranaca pod istim krovom. Ali, kako se bliži velika oluja, okreću se jedno drugom i započinju romansu koja će mnogo uticati na njihove živote.

U subotu nakon Vijesti u pola 7 slijedi romantična komedija Pjesma za tebe. Harizmatični i talentovani Alex (Hju Grant), nekadašnja pop-zvijezda, dobija priliku za povratak na scenu, kada ga diva Kora Korman poziva da napiše i snimi duet sa njom. Međutim tu postoji problem - Aleks ništa nije napisao godinama. U stvari, on nikada ništa nije napisao ali sada mora da napravi hit i to za nekoliko dana.

Važnu ulogu odigraće dosjetljiva djevojka Sofi (Dru Barimor) koja mu zaliva cvijeće, ali i koja ima dara za pisanje stihova. Profesionalna saradnja između autorke tekstova i propalog muzičara dobija odlučujuće lični obrt kada par otkriva da se njihov odnos razvio u nešto mnogo dublje…

Dobitnici Oskara, režiser Stiven Soderberg i Džordž Kluni ponovo se udružuju, ovaj put u filmskoj adaptaciji proslavljenog romana Džozefa Kanona Dobar Njemac, koja je na programu u subotu od 22.30 časova.

Dobar Njemac je misterija, ljubavna priča i triler u tradiciji klasičnog film noara, koji prikazuje intimne ljudske drame u turbulentnoj atmosferi velikih političkih intriga.

Među ruševinama Berlina nakon Drugog svetskog rata, američki ratni dopisnik Džejk Gejsmer ( Džordž Kluni) upada u zbrku sa Lenom Brandt (Kejt Blanšet), svojom bivšom ljubavnicom čijeg nestalog muža progone i američka i ruska vojska. Intriga se komplikuje kada Džejk pokuša da otkrije tajne koje Lena možda krije u očajničkom nastojanju da izvuče sebe i muža iz Berlina.

Tobi Megvajer se takođe pojavljuje u ovom napetom trileru u ulozi vojnika sa vezama na crnom tržištu koji može da bude Lenin izlaz, ili karta za ulazak u još mračniju teritoriju.