Dizač tegova Miloš Ćećanović na krovu svijeta

"Ova godina za mene je bila veoma uspješna. Prvak sam Crne Gore, Srbije i Slovenije, treći u Evropi, a sada i svjetski šampion”, dodao je Ćećanović.
283 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 11:24h

Cetinjanin Miloš Ćećanović novi je svjetski šampionu u benč presu bez opreme, u kategoriji do 100 kg. Ćećanović je titulu osvojio na nedavno održanom prvenstvu svijeta u dizanju tegova (pauerlifting) u GPC federaciji, u irskom gradu Limeriku.

Takmičari su mogli da se oprobaju u dvije discipline, benč presu i triatlonu, i to sa opremon (EQ) i bez opreme (RAW). Prvog dana održano je takmičenje u benč presu bez opreme.

U toj disciplini, u kategoriji da 100kg za seniore, Miloš Ćećanović je u žestokoj konkurenciji, pobijedio podigavši 167.5kg.

"Više sam nego zadovoljan, jer sam u kategoriji imao ovogodišnjeg evropskog prvaka i prošlogodišnjeg svjetskog vicešampiona. Imao sam samo četiri dana za odmor, jer me je odmah čekalo takmičenje u benču sa opremom. Tu sam isto nastupio u kategoriji do 100kg za seniore i zauzeo drugo mjesto sa podignutih 212.5kg”, kaze Ćećanović.

Isto toliko je podigao i Slovak Vajda, kome je pripalo prvo mjesto zbog lakše tjelesne težine. Treće mjesto zauzeo je Irac sa 210kg.

"Zadovoljan sam nastupom na Svjetskom prvenstvu, jer sam uzeo po jedno zlato i srebro, i postavio novi crnogorski rekord u kategoriji do 100kg za seniore koji sada iznosi 212.5kg. Ova godina za mene je bila veoma uspješna. Prvak sam Crne Gore, Srbije i Slovenije, treći u Evropi, a sada i svjetski šampion”, dodao je Ćećanović.

Galerija

Bonus video: