Uhapšen Božidar Rašović i zaplijenjeno 20 kg skanka

Policija je drogu našla kada je zaustavila i kontrolisala putničko vozilo marke ''Rover'', danilovgradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao B.R
280 pregleda 0 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 01.12.2011. 18:18h

Službenici Ekspoziture za borbu protiv droge i krijumčarenja PJ Podgorica uhapsili su Božidara Rašović (44) iz Podgorice, zbog sumnje da je automobilom pokušao da prebaci 20 kilograma skanka.

Policija je uhapsila Rašovića u planiranoj akciji u podgoričkoj Ulici Braće ribara, kada su zaustavili njegov "rover" danilovgradskih tablica, u kojem su nađeni džakovi sa drogom.

Inspektori za borbu protiv droge su imali dojavu da će Rašović preuzeti drogu sa namjerom da je prebaci do granice sa BiH, kako bi se dalje proturila do zemalja Zapadne Evrope.

"Prilikom pregleda vozila, policija je u prtljažniku pronašla dva jutana džaka, u kojima se nalazilo ukupno 39 većih PVC pakovanja, koja su ukupno sadržala oko 20 kilograma materije, za koju se sumnja da je opojna droga skank", piše u saopštenju Uprave policije.

Nađena droga biće poslata na vještačenje u Forenzički centar, a Rašović je tokom dana priveden na saslušanje kod višeg državnog tužioca u Podgorici.

Njemu će na teret biti stavljeno krivično djelo "neovlašćena trgovina i stavljanje u promet opojnih droga".

Bonus video: