Francuz Ahagan za povratak Strugara na pobjednički put

"Nikada nijesam vezao dva poraza, i znao sam da se izborim sa tim psihološkim pritiskom", kazao je danas Strugar na konferenciji za novinare.
192 pregleda 0 komentar(a)
Strugar - Beloni, Foto: Boris Pejović
Strugar - Beloni, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.12.2011. 13:47h

Nadao se i spremao da ovog mjeseca ponovo ukrsti rukavice sa Francuzom Federikom Belonijem, ali... nekom drugoim prilikom - Ivanu Strugaru će 16. decembra u ring Splendida izaći Francuz Jasin Ahagan.

"Tačno je da sam dogovorio meč sa Belonijem, ali termin zavisi od finala Wako Pro lige, u kojem Srbija čeka boljeg iz duela Francuske i Rusije. Očekujem da će to biti krajem februara, a ja bih radije da se borim sa Belonijem, jer je meč sa Ahaganom mač sa dvije oštrice. Novi poraz, nakon onog od Belonija bi značajno opredijelio moju dalju karijeru a možda čak i odluku o povlačenju. No, nikada nijesam vezao dva poraza, i znao sam da se izborim sa tim psihološkim pritiskom. Tako će, nadam se, biti i ovoga puta, protiv mladog ali iskusnog 22 - godišnjeg borca, koji ima 22. pobjede i tri poraza.

Odličan je u borbi iz bliza, udarač je, ali mu nijesu strani ni udarci nogom. Ima snimaka na interenetu gdje efektno udarcima nogom završava mečeve. Ipak njegova tehnika se ne može baš nazvati dotjeranom", kazao je danas Strugar na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao WAKO Pro menadžer Slobodan-Boban Nikić, te predstavnice organizatora, Rajka Špadijer ispred opštine Budva i Larisa Jovanović iz Montenegro stars grupe.

A Strugar je pobjeđivao rivale u prethodna četiri duela u Splendidu, a očekuje da će tako biti i na 5. “Splendid gran priju - Budva 2011”.

"Spremam se još od avgusta kada sam kao selektor prošao bazične pripreme sa reprezentacijom u Kolašinu. Ostatak priprema obavio sam u klubu Arioston sa Petrom Kneževićem i Predragom Lekićem. Imao sam i sjajne sparing partnere, i maksimalno spreman ću ući u meč. Mada, tako sam pričao i pred susret sa Belonijem, ali od toga nije bilo ništa. Ipak, ovoga puta će sve zavisiti od mene i neću ponoviti grešku", aludirao je Strugar na odluku da pred meč sa Belonijem i prvi poraz u karijeri pred svojom publikom uđe u hiperbaričnu komoru.

"Zahvalni smo Budvi i Hotelu Splendid što su i ove godine stali iza ovog projekta. Čak šta više, gradonačelnik Budve je insistrirao da se ne prekida jedna lijepa tradicija. Mi ćemo se potruditi da i uvodne borbe budu visokog kvaliteta, ali nećemo ponoviti greške od prije. Imena boraca nećemo objavljivati do definitivne potvrde, jer zbog povreda bude odustajanja. Ipak, kvalitet će zavisti od novca i mi se u tome nadamo podršci sponzora. Četiri do pet kvalitetnih uvodnih borbi je cilj ka kojem ćemo težiti, a cijene ulaznica će biti na prošlogodišnjem nivou, 30, 50 i 100 eura. U zavisnosti od pozicije sa koje se gleda na ring", zaključio je Nikić.

Bonus video: