Crnogorski državljani uhapšeni jer su prali milione za Šarića

Nacionalnom centralnom birou Interpola Podgorica još nije stizala objava o hapšenju četiri crnogorska studenta u Grčkoj
525 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 19:27h

Četiri državljanina Crne Gore, osumnjičena za pranje novca od trgovine narkoticima iz Latinske Amerike, uhapšena su u Grčkoj, saopštila je danas policija u Atini.

Uhapšeni su Damjan (25) i Srđana Dudić (19), sin i ćerka pokojnog Dragana "Frica" Dudića, Đuro Kapetanović (20) i Saša Samardžić (21), koji su osumnjičeni da su novac prali za klan odbjeglog Pljevljaka Darka Šarića.

Oni su uhapšeni u atinskom predgrađu Vula, a policija je prilikom pretresa dvije kuće zaplijenila 65.000 eura i izvode iz banaka koji pokazuju prebacivanje oko 20 miliona eura.

Na zvaničnom sajtu grčke policije piše da su četvoro uhapšenih prali novac, koji je grupa odbjeglog Darka Šarića, Rodoljuba Radulovića i Gorana Sokovića, od 2005. godine zaradila švercom droge prekookeanskim brodovima iz Latinske Amerike.

Na zvaničnom sajtu grčke policije piše da su četvoro uhapšenih prali novac

TV Vijesti, Svetlana Đokić Kod uhapšenih crnogorskih studenata nađena su i dva luksuzna automobila i motocikl.

Podgorica još nije obaviještena o hapšenju

Policija navodi da traga za Darkom Šarićem, Goranom Sokovićem i Rodoljubom Radulovićem iz Kotora, koje policija smatra vođama te mreže, aktivne od 2005. godine.

U tri akcije grčke, italijanske i urugvajske policije 2009. godine zaplijenjeno je više od 2,7 tona kokaina koje je švercovala ta mreža.

Nacionalnom centralnom birou Interpola Podgorica još nije stizala objava o hapšenju četiri crnogorska studenta u Grčkoj.

Nacionalnom centralnom birou Interpola Podgorica još nije stizala objava o hapšenju četiri crnogorska studenta

"Vijestima" je u policiji rečeno da informacije u hapšenju još nema, ali da je uobičajena praksa da prođe po nekoliko sati, ali i dana dok ne stigne takva depeša.

Iz Pokreta za promjene je danas ocijenjeno da je Šarićeva grupa postala crnogorski klan i da im u Crnoj Gori prijeti najmanja opasnost.

Galerija

Bonus video: