Sve što želite da znate o bojama za kosu

Blage boje pomoću kojih je moguće obojiti i potamniti kosu jesu ton na ton boje. Nemaju sposobnost posvjetljavanja zato što obično nemaju amonijak i miksaju se s blagim razvijačem koji ima mali procenat hidrogena.
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 14:37h

Kada govorimo o bojama za kosu, važno je znati kakve sve vrste imaju. Prva podjela od koje treba početi jeste ona na profesionalne boje (koje se koriste u salonima ) i boje za kućnu upotrebu koje se mogu naći u svim drogerijama i radnjama.

Neke od prednosti profi boja jesu bolja opcija njege, hranljivi dodaci kojih nema u bojama za kućno korišćenje, mnogo veći izbor boja i naravno, umjeće stručnjaka, tj. frizera koji će dati željeni rezultat.

Oksidantne boje su boje koje kosi daju određenu nijansu, imaju sposobnost da posvjetle kosu do čak 3 tona. To su trajne boje koje transformišu strukturu dlake neutralisanjem naturalnih pigmenata i ubacivanjem umjetnih pigmenata u samu dlaku.

Blage boje pomoću kojih je moguće obojiti i potamniti kosu jesu ton na ton boje. Nemaju sposobnost posvjetljavanja zato što obično nemaju amonijak i miksaju se s blagim razvijačem koji ima mali procenat hidrogena. Daju kosi divan sjaj i pri tom je ne isušuju. Savršene su za osvježenje prirodne boje sjajnim refleksima, za pokrivanje prvih sjedih kod žena koje prije nisu bojile kosu, kao i za bonus sjaj i mekoću.

Polutrajne boje nijansiraju i na neko vrijeme boje kosu i ispiraju se nakon 5-6 pranja. Blagog su sastava i ne isušuju kosu. Dobre su za eksperimentisanje i probanje novih boja.

Bonus video: