Policija spriječila pljačku u Prirodnjačkom muzeju

"Dežurna služba je 19. novembra u ranim jutarnjim satima, zaprimila prijavu od građana, u kojoj se navodi da je u toku provalna krađa u prostorije Prirodnjačkog muzeja Crne Gore"
52 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.11.2011. 15:00h

Podgorička policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu prijavu protiv D.M. (27) iz Podgorice, zbog sumnje, da je izvršio krađu u prostorijama Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, na trgu Bećir Bega Osmanagića u Podgorici.

"Dežurna služba je 19. novembra u ranim jutarnjim satima, zaprimila prijavu od građana, u kojoj se navodi da je u toku provalna krađa u prostorije Prirodnjačkog muzeja Crne Gore. Policija je izašla na lice mjesta i u prostorijama pomenutog muzeja zatekla D.M", navodi se u saopštenju Uprave policije.

D.M. je, kako se sumnja, 19. novembra oko 3.30 časova, došao do Prirodnjačkog muzeja i uz upotrebu fizičke snage i podesnog sredstva, odstranio šarafe sa rešetke prozora na jednoj od kancelarija, podigao rešetku i potiskom otvorio prozor, kroz koji je ušao u unutrašnjost kancelarije.

"Sumnja se, da je demontirao dva kompjuterska kućišta i dva monitora, kao i jedan skener marke "Canon", namjeravajući da ih otuđi, u čemu je spriječen od strane policije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: