Milorad Veljović: Uskoro će se riješiti ubistvo Ivana Šćepanovića

Kroz intenzivnu saradnju koja će biti nastavljena ovih dana očekujemo da će i ova ubistva i neke druge teme vrlo brzo biti riješena, kazao je direktor sprske policije.
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 13:36h

Direktor Direkcije policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da lično očekuje da će vrlo brzo biti riješeno ubistvo Kraljevčanina Ivana Šćepanovića, koji je krajem januara ove godine ubijen u Budvi.

Veljović koji je prisustvovao na Donatorskoj konferenciji i Generalnoj skupštini SEPCA (Asocijacija šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope) ,koja se održava u bečićkom „Splendidu“, optimista je da će ubistva biti riješena.

Upitan da li je sa svojim crnogorskim kolegom Veselinom Veljovićem razgovarao oko rješavanja ubistva Šćepanovića, državljanina Srbije, te da li su razmijenili informacije i o preostala dva ubistva koja u Budvi nijesu rasvjetljena , ubistvo hotelijera Dragana Bećirovića, te Slavoljuba Mijatrovića, Veljović je kazao da misli "da smo na dobrom putu da ova ubistva na neki način riješimo“.

Kroz intenzivnu saradnju koja će biti nastavljena ovih dana očekujemo da će i ova ubistva i neke druge teme vrlo brzo biti riješena, kazao je direktor sprske policije.

On je naglasio da „jednostavno nema tih granica koje prave probleme u smislu saradnje“.

"Kada nema tih prepreka onda se ove stvari moraju riješiti htjeli ne htjeli. Činjenica da je proteklih nekoliko godina saradnje policija Srbije i Crne Gore u jednom usponu i da ona daje određene rezultate.

Saradnja je otvorila jedan novi put koji može dovesti do rješenje ovih pitanja , jer je prioritet policija i Srbije i Crne Gore rješavanje onih najtežih krivičnih djela prije svega ubistava" kazao je Veljović.

Nadam se da će jednom i Darko Šarić doći u Beograd

Zamoljen da odgovori da li je Beranac Draško Vuković, koji je u svojstvu svjedoka saradnika pred specijalnim tužilaštvo otkrio neka nova „imena“ u vezi slučaja Šarići, Veljović je kazao:

" Cijeli slučaj oko Šarića u Srbiji vodi tužilac za organizovani kriminal i mi isključivo radimo po njegovom nalogu. Ono što je činjneica . a što smo smatrali u početku akcije da će svi akteri doći pred sud.

Ja sam ubijeđen lično i kao profesionalac da će Darko Šarić jednog dana naći put i doći u Beograd i saopšti svoju ulogu.

Lično mislim da je svjedočenje Vukovića i te kako bitno i ono otvara neke nove puteve, ali bez obzira na sve mislim da će i ovo pitanje biti dovedeno do kraja u smislu rasvjetljavanja" istakao je Veljović.

Galerija

Bonus video: