Raikonen se vraća u Formulu jedan

"Bilo je lako odlučiti se za Lotus Reno jer sam bio impresioniran širinom ambicija tima. Sada jedva čekam da zaigram važnu ulogu u guranju tima u prve redove", citiran je Raikonen.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 10:29h

Nekadašnji šampion Kimi Raikonen vratiće se sljedeće sezone u Formulu jedan i voziće za tim Lotus Reno.

U saopštenju tima navodi se da je šampion iz 2007. potpisao dvogodišnji ugovor.

Raikonen je napustio Formulu jedan 2009. godine da bi se posvetio reliju.

Finski vozač je u karijeri zabilježio 18 pobjeda, 62 puta je bio na podijumu i 16 puta je osvajao "pol" poziciju.

"Oduševljen sam što se vraćam u Formulu jedan poslije dvije godine pauze. Karijera u reliju je bila korisna etapa moje karijere, ali ne mogu da negiram činjenicu da ne mogu više da izdržim glad za F1", navode se Raikonenove riječi u saopštenju.

Ovaj 32-godišnjak vozio je u karijeri za Zauber, Meklaren i Ferari. On je rekao da mu je bilo lako da se odluči za britanski Lotus Reno, tim koji se ranije zvao samo Reno.

"Bilo je lako odlučiti se za Lotus Reno jer sam bio impresioniran širinom ambicija tima. Sada jedva čekam da zaigram važnu ulogu u guranju tima u prve redove", citiran je Raikonen.

Za Lotus Reno su u sezoni koja se upravo završila vozili Bruno Sena i Vitalij Petrov.

Predsjednik međunarodne kompanije Džini kepital (Genii Capital), koja je ove godine kupila posljednjih 25 odsto dionica Renoovog udjela u timu, rekao je da ekipa počinje novi ciklus.

"Cijele godine smo govorili da je naš tim na početku potpuno novog kruga. Iza pozornice smo vrijedno radili da izgradimo temelje za uspješnu strukturu uz koju bismo bili sigurni da ćemo moći da se borimo na najvišem nivou", rekao je Džerard Lopez.

"Povratak Kimija je prvi korak u seriji objava koja bi trebalo da nas u budućnosti učine još konkurentnijim. Naravno, svi se radujemo što ćemo raditi sa svjetskim šampionom. U ime tima, želimi Kimiju dobrodošlicu u Enstoun, okruženje koje je uvijek bilo poznato po svom humanom pristupu Formuli jedan", kazao je Lopez.

Bonus video: