Žena pokojnog Nikezića: Kumu Mugoši je vjerovao beskrajno

Optuženi Nebojša Mugoša je kazao da ne može da se izjasni da li je one noći njegov kum Nikezić u rukama imao kišobran ispred zgrade gdje ga je usmrtio
397 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2011. 19:29h

Sanja Nikezić svjedočila je danas o ubistvu svog supruga Nebojše, kojeg je prema navodima optužnice, hicima iz automatske puške u podgoričkom naselju Stari aerodrom u Podgorici 17. februara 2011. oko 21,30 časova usmrtio njihov kum Nebojša B. Mugoša (49) zvani Mugi iz Podgorice.

Nikezić je tri sata pričala o porodičnom životu pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici.

"Na dan ubistva, bilo je sve normalno. Tog jutra Nebojša je mjerio krvni pritisak, ali smo zajedno ručali, a od 16 do 18 časova je odmarao. Ustao je oko 18 sati, popio kafu, i došla su djeca njegovog brata da se igraju sa Lukom. Kasnije je počela kiša, pa je odlučio da ih poveze. Naš sin je plakao jer nije htio da se razdvoji od brata i sestre, pa ih je Nebojša sve povezao. Oko 21 sat razgovarali smo telefonom, govoreći mi da će mu Mugoša donijeti novac. Oko 22 sata njegova majka mene u stanu pita gdje je Nebojša jer treba mali unuk da spava. Ubrzo nakon toga zvao me otac, i pitao gdje je Nebojša i unuk Luka, a zatim je dodao da je neko pucao na Neša”, rekla je ona.

"Neistine je Mugoša naveo u odbrani, pa zašto je i ne bi tako govorio ako je spreman da zvjerski ovo napravi. Mene sin Luka deset puta dnevno pita: “gdje je moj tata!” Jesmo oštećeni, ali idemo dalje da se borimo. Treba razotkriti ljude koji čine zlodjela”.

Prisjećajući se zajedničkog života, kazala je da je nakon skoro dvije decenije rada kao moreplovac, Nebojša Nikezić uštedio dosta novca.

Optuženi imao ideje, ali ne i novac za biznis

“Mugoša je imao ideje za biznis, ali nije imao ušteđevinu, tako da je realizacija svega toga počivala na novcu mog supruga. Tokom 2007. godine, suprug je uvozio stolariju iz Brazila, i ušao u posao sa Ircima u vezi rekonstrukcije pabova, a Mugoša je bio koordinator toga posla. Izvršni direktor preduzeća “Infiniti Montenegro” bio je Mugoša, kojeg je zaposlio moj suprug, koji je bio oficijelni menadžer.

Sjećam se da mi je Nebojša rekao da su Irci uplaćivali velike svote novca na Mugošin račun, a potom je optuženi kupovao placeve i plaćao arhitekte za rekonstrukciju hotela. Optuženi je bio koordinator i transferisao je novac, plaćajući dobavljačima robu, po instrukcijama firmi iz Irske”, rekla je ona dodajući da ne zna ko je registrovao firmu “Infiniti Montenegro”.

Vjera u kuma

“Osim ovog njihovog zajedničkog posla, suprug je imao biznis u Brazilu. Putovali smo zajedno u Sao Paolo, gdje je kupovao od hiljadu do tri hiljade drvenih vrata i izvozio u Italiju. Kupio je stan u Sao Paolo, i iznajmljivao kada nije bio u Brazilu. Zbog recesije krajem 2009. u Irskoj, nije bilo posla, pa je Mugoša ostao bez provizije.

Nebojša je 2010. kupio brod za ulov ribe, pa je u Tursku pošaoda nađe posadu. Rekao je da mu treba neko ko će da distribuira ribu, jer će posada biti umorna kada dođe iz ribolova oko tri sata ujutro. Pomenuo je da Mugoša nema posla, te da će njega zaposliti, govoreći: “moramo pomoći čovjeku”.

Koliko je vjerovao kumu, navela je podatak da je suprug imao otvoren račun kod “NLB” banke, i ovlastio ga da raspolaže sa tim novcem, jer je imao ogromno povjerenje

Koliko je vjerovao kumu, navela je podatak da je suprug imao otvoren račun kod “NLB” banke, i ovlastio ga da raspolaže sa tim novcem, jer je imao ogromno povjerenje. Na pitanja punomoćnika njihove porodice, advokata Rajka Božovića, rekla je da suprug Nebojša ni od koga nije pozajmljivao novac, pa ni od Mugoše.

“Nije tačno što je optuženi izjavio da sam kupila stan na Draču bez znanja supruga, jer su mi plakar i namještaj pomagali da unesem upravo Mugoša, moj brat i suprug. Mene je suprug uvažavao i kupio mi “mercedes”, tako da nije tačno što je optuženi izjavio da smo se svađali.

Odgovarajući na pitanja advokata Tomislava Dedića, svjedok je rekla da se njen muž bojao za sigurnost svoje porodice da drži veliku svotu novca u stanu, i da je čuvao novac kod drugih ljudi. Ona je na pitanje optuženog rekla da je njen suprug radio kao kormilar na brodu skoro 20 godina, da je zaradio veliki novac ali da ona nije sabirala koliko.

Optuženi je prigovorio njenom svjedočenju.

Šta je rekao Dano Petrović majci pokojnog

Milica Nikezić, majka pokojnog Nebojše, rekla je da je od rane mladosti zarađivao za život.

“Za 20 godina rada ploveći na brodovima, meni je na račun slao 80 odsto mjesečne zarade, a sebi je zadržavao 20 procenata. Kada je prestao da plovi, dala sam mu sav novac. Sin je zatim rekao da će ga skloniti iz kuće i odnio novac kod Mugoše, jer je bio nekada policajac. Uoči ovog događaja, sin mi je rekao da ima problem sa Mugošom jer ne može da izvuče novac više od 600.000 eura. Mi smo nakon svega uništeni kao porodica. Mlađi sin Peđa je doživio stres kada je vidio mrtvog brata”, kazala je majka pokojnog. Ona je dodala da je Mugošu njen sin upoznao prije više od 25 godina dok je radio na trafikama na primorju.

Za 20 godina rada ploveći na brodovima, meni je na račun slao 80 odsto mjesečne zarade, a sebi je zadržavao 20 procenata. Kada je prestao da plovi, dala sam mu sav novac. Sin je zatim rekao da će ga skloniti iz kuće i odnio novac kod Mugoše

Mugošu niko nije volio od članova posade na brodu, pa je izbačen sa posla. Nebojša je rekao “kada Mugi ne radi, neće da radi ni njegov brat Peđa”, i to govori koliko je brinuo o njemu, rekla je ona. Potvrdila je da je otac njene snahe Sanje pozvao telefonom i rekao da je neko pucao na sina.

“Sa snahom Sanjom sam pošla ispred stana snahe Andrijane i na pločniku ispred zgrade zatekla sam sina mrtvog na pločniku. Držao je kišobran u ruci. Policija me pitala da li mi nešto znači Nebojša Mugoša. Rekoh im “to je kum”, a oni dodaše da je ovo nešto kumovsko.

Mugoša nije siguran da li je Nikezić imao kišobran

Nakon ubistva, pozvala sam Dana Petrovića u naš stan da razgovaramo, jer je optuženi Mugoša rekao da je prodao Petrovićev plac za 600.000 eura. Prvo moje pitanje Danu Petroviću je bilo: Je li u igri plac?

Odgovorio je: Kakav plac!? Ne. Plac nije prodat, i dalje se vodi na moje ime. Potom je dodao da je Mugoša njemu pozajmljivao novac moga sina, a da za to nije znao Nebojša. Moj sin nikome nije vjerovao samo Mugoši”, kazala je Milica Nikezić.

Optuženi je prigovorio njenom svjedočenju.

Stan u Sao Paolu

Optuženi Nebojša Mugoša je kazao da ne može da se izjasni da li je one noći njegov kum Nikezić u rukama imao kišobran ispred zgrade gdje ga je usmrtio, dodajući da se ne sjeća da li je padala kiša te večeri.

Na pitanje svog advokata Tomislava Dedića, rekao je da je Nikezić kupio stan u Sao Paolu.

“Koliko je meni poznato, taj stan je koristio Boris Perković, kada Nikezić nije bio u Brazilu. Moje saznanje koje nije potvrđeno, je da je Perković uhapšen zbog trgovine drogom.

Na 15-20 dana prije ubistva, na moju mejl adresu, stigao je mejl na portugalskom jeziku. Rekao sam kumu da je ovo stiglo od Borisa, a Nikezić je objasnio da to njegova djevojka šalje da bi se prikupila pomoć da se plati advokat.

Primijetio sam da mu nije bilo prijatno kada sam mu pokazao ovu poruku”, rekao je Mugoša.

Bonus video: