U Rožajama izgorjela kuća Hakije Ledinića

Šestočlana porodica Ledinića je živjela siromašno i u trošnoj kući. Ostali su i bez skromnog krova nad glavom.
126 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2011. 20:05h

Kuća Hakije Ledinića iz rožajskog sela Radetina potpuno je stradala u požaru koji je izbio danas oko 12 sati.

Prema riječima komandira Službe zaštite Ismeta Ganića, s obzirom na to da je Radetina od grada udaljena oko 25 kilometara, te da su bili loši uslovi na putu, uprkos tome što su brzo stigli, vatrogasci su uspjeli samo da lokalizuju vatru.

"Po prijavi na intervenciji su pošle dvije ekipe sa dva vatrogasna vozila. Na lice mjesta su stigle najbrže moguće, ali pošto je kuća bila izgrađena od drvenih sortimenata, prema izjavama očevidaca, objekat je planuo brzo i u potpunosti izgorio za desetak minuta. Vatrogasci su uspjeli samo da lokalizuju požar i ugase ga u fazi zgarišta", rekao je Ganić.

Šestočlana porodica Ledinića je živjela siromašno i u trošnoj kući. Ostali su i bez skromnog krova nad glavom. Uzrok požara će biti naknadno utvrđen.

Ganić upozorava da su bez obzira što je kalendarski na izmaku jesen i već počinje zima, ovih dana učestali šumski i požari na otvorenom prostoru.

"Zato koristimo priliku i apelujemo na građane da ne pale korov i trave bez prethodno sprovedenih preventivnih mjera jer u suprotnom vatra se proširi i pretvori u požar koji može da izazove nesagledive posljedice po ljude i materijalna dobra", rekao je Ganić.

On ističe da se posljedice sušne godine osjećaju i u ovom periodu, tako da pored svog redovnog posla pripadnici Službe zaštite organizovano vrše dopremanje vode za piće ugroženim prigradskim i seoskim domaćinstvima čija su izvorišta presušila usljed ljetnih suša.

Bonus video: