Saslušanje Veljovića i Medojevića u januaru

Veljović je tužbu podnio zbog teksta u “Vijestima”, u kojem Medojević tvrdi da je Veljović u “kontinuiranom kontaktu” sa Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2011. 16:48h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nataša Bošković je odlučila da na početku glavne rasprave, po tužbi direktora Uprave policije Veselina Veljovića, sasluša lidera PZP-a Nebojšu Medojevića i Veljovića, te da izvrši uvid u sporni novinski tekst od 20. marta ove godine.

Veljović je tužbu podnio zbog teksta u “Vijestima”, u kojem Medojević tvrdi da je Veljović u “kontinuiranom kontaktu” sa Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina, pa za pretrpljene duševne bolove traži naknadu štete od 50 hiljada eura.

Na pripremnom ročištu sudija je rekla da će naknadno odlučiti o dokazima koje je predložio Medojevićev branilac Dražen Medojević, da se izvrši uvid u zapisnik sa sjednice Odbora za odbranu i bezbjednost od marta ove godine, na kojoj je izvršeno kontrolno saslušanje Veljovića, kao i na Medojevićev predlog da zatraži od Specijalnog suda u Beogradu spise predmeta koji se vodi pred tim sudom u postupku protiv kriminalne grupe Šarića.

"Sudija će se obratiti kolegijumu Skupštine i zatražiti informaciju o tome da li je stenogram sa sjednice Odbora od 18. marta tajan i može li se sa tog dokumenta skinuti tajnost”, navela je Bošković.

Medojević je rekao da se saznanja njegovog klijenta zasnivaju na aktivnostima koje vrši kao poslanik i član Odbora za odbranu i bezbjednost, te propustima koje je policija napravila u akciji “Balkanski ratnik”.

Veljovićev advokat Slavomir Božović nije se protivio pribavljanju zapisnika sa sjednice Odbora, ali jeste pribavljanju spisa iz Specijalnog suda u Beogradu, smatrajući da je taj postupak tek započet, da se saslušavaju zaštićeni svjedoci i da sumnja da se takav dokaz može sprovesti dok presuda u tom postupku ne bude pravosnažna.

Galerija

Bonus video: