Šule Jovović i Ivan Marović u Karveru

Ivan Marović, džez pijanista i kompozitor, završio je u Kotoru nižu i srednju muzičku školu, odsjek klavir, i studirao je kompoziciju u klasi prof. Žarka Mirkovića
202 pregleda 0 komentar(a)
Piva dzez, Foto: Arhiva "Vijesti"
Piva dzez, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2011. 15:32h

Koncert na kojem će svirati Šule Jovović, gitara i Ivan Marović, klavijature, najava je decembarskog koncertnog programa u knjižari “Karver”, a počeće u utorak 21 sat.

Milorad Šule Jovović, električna gitara, rođen je u Podgorici. Završio je Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava “Piva Jazz band”, te kao studijski muzičar na raznovrstnim muzičkim projektima (pop, rock, fusion, jazz), ujedno i kao džez muzičar koji je sarađivao sa mnogim uglednim kolegama (Nikola Mimo Mitrović, Stjepko Gut, Keti Farmer, Fransoa Zeno, Predrag Revišin, Mikan Zlatković...). Od 2007. godine radi kao profesor na izbornom predmetu Džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić“ u Podgorici.

Ivan Marović, džez pijanista i kompozitor, završio je u Kotoru nižu i srednju muzičku školu, odsjek klavir, i studirao je kompoziciju u klasi prof. Žarka Mirkovića. Više puta je pohađao master klasove iz kompozicije u inostranstvu. Publika ga (pre)poznaje i kao člana bendova “Baltazar”, “Pleme”, “Autumn for free”, “Piva Jazz band"... Ovog mladog muzičara znaju i kao autora muzike više značajnih predstava Crnogorskog narodnog pozorišta i podgoričkog Gradskog pozorišta. Aktivno se bavi džezom, pop i primijenjenom muzikom, kao i dizajnom zvuka.

Bonus video: