Burno u Budvi: Samo je sreća spasila "Lim" i Vlajka od požara

Policija je sasvim slučajno vršeći redovni obilazaka terena, prolazila i dijelom grada uz samo more, koje je tokom zimskog perioda praktično pusto
0 komentar(a)
restoran Lim, Budva, Foto: Vuk Lajović
restoran Lim, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.11.2011. 14:02h

Brzom intervencijom budvanskih vatrogasaca, jutros, tri sata iza ponoći, ugašen je veliki požar u restoranu "Lim" na šetalištu uz more, koji je prijetio da bukvalno proguta kompletni ugostiteljski objekat napravljen od drveta.

I dok se još vrši istraga na koji je način došlo do izbijanja vatre u zatvorenom, gotovo 500 kvadrata velikom drvenom restoranu na pjeni od mora, ono što je sasvim sigurno, da kojim slučajem patrola policije, koja je patrolirala, mračnim dijelom grada, nije primjetila vatru koja bukti iz restorana, on bi, prema rrječima vatrogasaca, bio u pepelu.

Policija je sasvim slučajno vršeći redovni obilazaka terena, prolazila i dijelom grada uz samo more, koje je tokom zimskog perioda praktično pusto.

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Zdravka Šljukića poziv u vatrogasnu stanicu stigao je upravo od policije u 3.05 časova.

"Moja ekipa se odmaha uputila na lice mjesta, i za nepunih tri minuta stigli smo do restorana "Lim". Vatra je buktila iz prednjeg dijela restorana, zahvatila rashladne frižidere, te počela i unutrašnjost restorana. Pravo je čudo što je policija tuda u to vrijeme prolazila, jer po svoj prilici, požar bi restoran progutao za nepunih pola sata. A takođe, činjenica da se uz sami restoran nalazi još jedan veliki ugostiteljski objekat, takođe nepravljen od drveta, požaraje vrlo lako mogao i da se na njega prenese. Pripadnici naše službe uspjeli su odmah da ugase požar", kazao je šljukić za "Vijesti".

Prema prvim pretpostavkama do izbijanja požara je došlo usljed varničenja na kablovima frižidera, od kojih se zapalio najlon kojim su bili zaštićeni. Naime, noć uoči izbijanja požara osoblje je čistilo restoran, koji je već više od mjesec zatvoren.

I starac Vlajko imao sreće

Budvanski vatrogasci imali su pune ruke posla, tako da su uspješno izveli još jednu intervenciju. Naime, juče oko podne vatrogasci su upali u stan u potkrovlju zgrade u Ulici Prve proleterske na zaobilzanici, iz koga je kuljao dim te spasu starca Vlajka Đuričina, koji je bio u polunesvjesnom stanju ležeći uz šporet na drva.

"Imali smo dojavu od stanarke zgrade koja je primjetila da iz stana u potkrovlju izlazi dim. Naša ekipa se uputila na licu mjesta i kada su ušli u stan, našli su povrijeđenog Vlajka, koji je ležao pored šporeta, na kome se topila plastična posuda.

Vjerovatano se starac, koji živio sama povrijedio i pao, takao da je i tu bila prava sreća da se ne dogodi mnogo gora stvar. Odmah mu je ukazana prva popmoć, a za to vrijeme pozvana je i hitna pomoć koja ga je prevezla do Doma zdravlja gdje je pregledan. Požar je ugašen, tako da nije bilo veće materijalne štete", kazao je Šljukić.

Bonus video: