Kakva je brada za vaše lice?

Dovoljno je da bradu pustite da raste oko nedjelju dana, zavisno o toga kako brzo raste, a zatim se brijete svakih nekoliko dana za održavanje čistijeg oblika.
166 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2011. 14:17h

Kao što postoje različite farmerke i jakne za različite oblike tijela tako i isti oblik brade ne odgovara svima. Bradu kao i frizuru treba da prilagoditi sebi, ali i trendovima. Prvo morate procijeniti kakav je vaš oblik lica, a potom izabrati kakva vam brada najbolje odgovara.

Kvadratni oblik lica

Dejvid Bekam je jedna od poznatijih osoba ovakvog oblika lica tako da možete tražiti inspiraciju u njegovom izgledu. Težite stilu koji će optički činiti lice okruglijim. Pustite bradu s spoljašnje strane nekoliko nedjelja, a zatim koristite makaze kako bi skratili dužinu. Ako želite potpuni izgled kao Bekam, za gladak stajling oko usta i brade, najbolje bi bilo posjetiti brijača, bar u početku , a poslije sami možete održavati konture što će biti prilično jednostavno. Brada bi trebala optički skratiti vaše lice i stvarati privid ovalnog lica. Jedna od poznatih osoba koja ima ovakav oblik lica je Tom Ford. Kopiranje njegovog stila ne traži previše napora. Dovoljno je da bradu pustite da raste oko nedjelju dana, zavisno o toga kako brzo raste, a zatim se brijete svakih nekoliko dana za održavanje čistijeg oblika.

Okruglo lice

Izbjegavajte naglašene zaliske i stanjite bradu kako biste promijenili dojam lica. Za vas su idealne stilizovane brade. Keni Vest je jedan od primjera koji možete pratiti. Možete brkove sa strane spojiti sa bradom. Najbolje će biti da posjetite brijača te da on napravi oblik koji želite, a potom sami održavajte look. Potrebne su vam oštre linije koje ćete održavati britvom. Ključ za ovaj izgled je da ostatak lica bude glatko izbrijan, tako da ćete morati investirati u dobar brijač, nekog visoke kvalitete brijanja.

Trouglasti oblik lica

Muškarci s ovakvim oblikom lica imaju naglašenu bradu. Za vas je najbolji izbor brada u stilu Ryana Goslinga. To je malo razbarušena brada koju je dosta lako održavati. Sve što trebate napraviti je pustiti bradu da raste i s spoljašnje strane te održavati linije uz obraze i zaliske u dobroj formi, kao i ukloniti zalutale dlačice britvom.

Oblik lica kruška / dijamant

Ovakav oblik lica možete smekšati bradom. Zalisci neka budu dugi, ali slabo vidljivi. Stil koji možete pratiti je glumca Dejn Kuka. Za ovakvu bradu moraćete se strpiti da raste između dvije nedjelje do mjesec dana, zavisno od toga kojom brzinom raste.

Nakon što ste izdržali, koristite makaze ili trimer i britvu oko svih rubova za održavanje konture i oblika brade. Zalisci neka budu malo deblji od ostatka vašeg lica. Brada treba biti mješavina hrapave i uredne.

Bonus video: