Policija sumnja da Raičević pokušava da pobjegne iz države

On se, kako navode, nakon ubistva nije vraćao kući, a njegovu zgradu u podgoričkom naselju Stari aerodrom motri policija
1096 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2011. 18:09h

Policija sumnja da Igor S. Raičević (33) koji je ubio svoju suprugu Mariju (30) i njenog prijatelja Ivana Dulovića (28), ima pomagača i da pokušava da pobjegne iz države, javlja Televizija Vijesti.

Raičević se, kako navode, nakon ubistva nije vraćao kući, a njegovu zgradu u podgoričkom naselju Stari aerodrom motri policija.

Šta je bio razlog dvostrukog ubistva vjerovatno će se znati tek kada osumnjičeni bude uhapšen.

Dvostruko ubistvo dogodilo se oko 10.30 časova na ušuškanom parkingu između zgrada u blizini Doma zdravlja i OŠ “Savo Pejanović” kada je osumnjičeni Raičević supruzi pucao u sljepoočnicu, a potom ispalio najmanje četiri metka u stomak Dulovića.

Žena je na mjestu ostala mrtva, a teško ranjeni Dulović preminuo je oko 15 časova u Kliničkom centru u Podgorici nakon višesatnog pokušaja tima ljekara da ga otrgne od smrti.

Sudar, pa pucnji...

Nakon zločina, Raičević je pretrčao parking, pa pored zgrade izašao na ulicu koja vodi ka restoranu "Ribnica", pretrčao Kapadžića most i nestao

Nastradala žena bila je kratko na poslu u Kombinatu aluminijuma, gdje je u protekloj godini radila u arhivi, a potom je nešto poslije 9 časova otišla u Dom zdravlja, kako bi joj ljekari previli ruku. Raičević je zbog povrede prsta bila na previjanju u Domu zdravlja, a zločin se dogodio upravo na parkingu u blizini.

Navodno, Raičevićeva je sa Dulovićem sjedjela u njenom "golfu 4" (PG-GD-594) i krenuli su ka izlazu sa parkinga kada je u njen automobil svojim "golfom 2" (PG-CM-776) direktno udario njen suprug.

Nakon manje havarije na prednjem dijelu "golfa", osumnjičeni je istrčao iz automobila, a nakon kraće rasprave i vriske Raičević je, kako se sumnja, prvo pucao ženi u glavu, a potom cijev pištolja okrenuo ka Duloviću, kojeg je pogodio sa najmanje četiri metka.

Nakon zločina, Raičević je pretrčao parking, pa pored zgrade izašao na ulicu koja vodi ka restoranu "Ribnica", pretrčao Kapadžića most i nestao...

"Ubica je pucao u djevojku koja je pala na zemlju, a potom i na momka. Ranjeni mladić se se držao za stomak i zapomagao. Bilo je tu više ljudi koji su izašli iz zgrade. Po svoj prilici djevojka je odmah bila mrtva, dok je mladić bio živ kada su ga odvezli kolima Hitne pomoći", ispričao je očevidac zločina.

Dulović molio za pomoć

Teško ranjeni Dulović, kako tvrde očevici, prešao nekoliko koraka, a potom pao na zemlju

“Nije to dugo trajalo. Gledala sam iz stana kako žena vrišti pored auta, a potom sam čula i pucnje. Čuo se prvo jedan, a potom četiri ili pet zaredom. Trenutak ubistva nijesam vidjela jer sam zažmurila. Kada su pucnji stali, čula sam samo zapomaganje mladića, koji se rukama držao za stomak.

Ivan Dulović

Teško je hodao i vikao: “Pomozite, zovite pomoć”, a potom se doteturao do parkiranog auta. Jednom rukom se pridržavao za taj auto, a drugom je iz džepa čini mi se pokušao da izvadi mobilni telefon”, pričala je žena, koja zbog straha nije smjela da izađe iz stana.

Teško ranjeni Dulović, kako tvrde očevici, prešao je još nekoliko koraka, a potom pao na zemlju, odakle su ga ljekari Hitne pomoći ubrzo odvezli u bolnicu.

Tragovi krvi, čaure...

Nakon što je prijavljen težak zločin, policija je blokirala sve saobraćajnice u centru grada, ali i kvart oko mjesta gdje se dogodilo ubistvo, a potom se krenulo i u opsežnu potragu za osumnjičenim.

Brzo nakon pucnjave policija je znala identitet osumnjičenog, a nešto oko podne pretresen je stan Raičevića na Starom aerodromu i porodična kuća u Matagužima.

Za vrijeme potrage satima je rađen i uviđaj na mjestu dvostrukog ubistva - ekipe krim-tehnike, inspektori za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata su uzimali tragove sa parkinga.

Velika lokva krvi pored automobila ubijene žene, ali i nekoliko tragova krvi na zemlji i jednom parkiranom automobilu svjedočili su o teškoj tragediji...

Uviđajem je rukovodila tužilac Suzana Milić, a tu su bili i šef podgoričke policije Predrag Ašanin, sa pomoćnicima Sinišom Stojkovićem i Jovicom Rečevićem.

Prijatelji šokirani tragedijom

Ubijeni Ivan Dulović je zet predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, a u braku sa njenom kćerkom prije nekoliko mjeseci dobio je djevojčicu

Ubijena Marija radila je u sudu, a prije nepunu godinu je počela da radi u KAP-u, dok Raičević nije bio zaposlen. Njihovi zajednički prijatelji bili su šokirani tragedijom, tvrdeći da nijesu slutili da će se nešto tako strašno dogoditi.

Zgrada u kojoj su živjeli Raičevići na Starom aerodromu

"Marija se žalila na probleme u braku. Svađali su se, mirili ali to ništa nije bilo strašno. U posljednje vrijeme ona je malo više pričala o tim problemima. Šta se sve događalo ne znam, jer je Marija bila jako vesela i zabavna, uvijek nasmijana tako da mislim da je malo šta i pričala šta joj se događa", navela je prijateljica Raičevića.

Ubijeni Ivan Dulović je zet predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, a u braku sa njenom kćerkom prije nekoliko mjeseci dobio je djevojčicu. Dulović je kao službenik policije radio kao vozač Medenice, a potom je dobio posao u Centralnoj banci.

Zbog tragedije Medenica se juče nije pojavila u vili "Gorica", gdje je potpisan protokol o saradnji o slučajevima porodičnog nasilja.

Policija i dalje traga za Igorom Raičevićem >>>

Galerija

Bonus video: