Jazz art: Promovisan bilten JAM 2011

Maja Popović je u ime organizatora, udruženja Jazz Art, naglasila da je vrhunac ovogodišnjeg "Mjeseca poštovanja džeza"
56 pregleda 0 komentar(a)
Američki ugao, Foto: Luka Zeković
Američki ugao, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.11.2011. 20:13h

Bilten JAM 2011 posvećen manifestaciji "Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori" promovisan je u Američkom uglu u KIC-u “Budo Tomović”.

Maja Popović je u ime organizatora, udruženja Jazz Art, naglasila da je vrhunac ovogodišnjeg "Mjeseca poštovanja džeza", koji je održan po peti put, bilo gostovanje američkog džez muzičara Ilaja Jamina i njegovog kvarteta, ta da su u organizaciji ponosni na činjenicu da je njegov mjuzikl "Norina barka" doživio evropsku premijeru upravo u Crnoj Gori.

Ona je dodala da se Jazz Art organizacija već priprema za sljedeću sezonu, te da se nada da će sljedeće godine manifestaciju proširiti na više gradova širom Crne Gore, a u opticaju je i ponovna saradnja sa Jaminom.

Sonja Dragović iz Jazz Arta je naglasila da je događaj propraćen i van Crne Gore i dodala da je mjuzikl "Norina barka" od nedavno dostupan na Extra TV-u.

Prikazani su i fragmenti video snimka pomenutog mjuzikla, a prisutnima je podjeljen Bilten u okviru kojeg su, između ostalog, objavljeni intervjui i utisci učesnika ovogodišnjeg "Mjeseca poštovanja džeza", kritike i tekstovi gostiju, a predstavljeni su i crnogorska džez grupa Baltazar kao i mladi muzičari Iva Kostić, Enes Tahirović i Filip Gavranović koji uspješno studiraju džez na svjetskim koledžima.

Bonus video: