Suđenje u predmetu S.Č. odgođeno za 23. decembar zbog štrajka u sudu

U svojstvu svjedoka trebalo je da bude saslušan i Tihomir Gačević, bivši rukovodilac tima za borbu protiv trgovine ljudima
80 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2011. 15:34h

Suđenje u predmetu Moldavke S.Č., poznate iz afere trgovine ženama prije deset godina, koje je trebalo bi da bude nastavljeno danas, odgođeno je za 23. decembar zbog štrajka zaposlenih u podgoričkom Osnovnom sudu.

Tužbu protiv S.Č. pokrenuli su advokat Zoran Piperović i Podgoričanin Ekrem Jasavić, koji su ranije bili osumnjičeni kao akteri afere.

Prema njihovoj tužbi, S. Č. je dala lažne iskaze o svom tretmanu tokom boravka u Crnoj Gori gdje je, prema ranijim navodima, pružala seksualne usluge.

Mediji su označavali bivšeg premijera Mila Đukanovića kao jednog od učesnika afere S.Č., a on je odbacio takve tvrdnje, uz ocjenu da je afera montirana radi njegove političke kompromitacije.

Đukanović je trebalo da svjedoči 7. novembra, ali se nije pojavio u sudnici jer mu nije uručen poziv zbog toga što u njegovom stanu nije bilo nikoga.

U svojstvu svjedoka trebalo je da bude saslušan i Tihomir Gačević, bivši rukovodilac tima za borbu protiv trgovine ljudima.

Bonus video: