Tri i po godine zatvora za Rožajca koji je pucao na kolegu

Ibrahimović se teretio da je 4.aprila ove godine oko 6 časova u rožajskom selu Biševo pokušao da ubije Ernada Dacića (28)
87 pregleda 0 komentar(a)
Visi sud Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
Visi sud Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.11.2011. 12:33h

Daut H.Ibrahimović (61) iz Bukovice kod Rožaja je osuđen na tri i po godine zatvora pred vijećem sudije Jokana Varagića u Višem sudu u Bijelom Polju zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

Ibrahimović se teretio da je 4.aprila ove godine oko 6 časova u rožajskom selu Biševo pokušao da ubije Ernada Dacića (28).

" Okrivljeni je prišao autobusu za čijim upravljačem je sjedio Dacić i kroz otvorena desna vrata iz pištolja CZ kalibra 9 milimetara ,koji ne neovlašćeno nosio u njegovom pravcu ispalio metak koji ga je pogodio u lijevu dojku a zatim prošao kroz meko tkivo i pogodio ga u predjelu lijeve nadlaktice nanoseći mu tešku povredu opasnu po život" navodi se u optužnici.

Policija je nakon incidenta saopštila da je okrivljeni Ibrahimović vozač firme „Simon Vojaž“ te da je pokušao da ubije Dacića vozača u firmi „Vestern Union“.

Navedeno je da je u selu Bukovica Ibrahimović primio putnike-učenike,na relaciji selo Bukovica-Razdolje-Biševo-Rožaje te da je u isto vrijeme na istoj relaciji saobraćao autobus firme „Vestern Union“ kojim je upravljao Dacić.

" Ibrahimović i povrijeđeni Dacić su se zaustavili sa autobusima u selu Razdolje kada je došlo do prepirke,jer je Ibrahimović,dok se okretao uskim seoskim putem ,onemogućio Dacića da prodje autobusom.

Ibrahimović je tada,udario Dacica dva puta nogom u predjelu tijela a putnici su spriječili dalju svađu i nakon incidenta nastavili su put" navedeno je u saopštenju policije.

Dodaje se da su nastavili kretanje prema selu Biševo te da je na stanicu pored jedne prodavnice prvi stigao Ibrahimović,zaustavio autobus i primio putnike,a nakon njega Dacić koji je jednim dijelom autobusa udario u vozilo starijeg kolege.

" Tada je izašao okrivljeni i prišao autobusu kojim je upravljao Dacić i prema njemu ispalio hitac koji ga je teško povrijedio" saopštila je policija

Bonus video: