Srbija izgubila i od Kube

Porazom od Kube “orlovi” su izgubili sve šanse da na Svjetskom kupu izbore jedno od prva tri mjesta koja vode na Olimpijske igre iduće godine u Londonu.
0 komentar(a)
Nikola Kovačević, Foto: Www.fivb.ch
Nikola Kovačević, Foto: Www.fivb.ch
Ažurirano: 25.11.2011. 10:37h

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je i četvrti poraz na Svjetskom kupu u Japanu, pošto je danas poražena od Kube sa 3:1 (17:25, 25:21, 25:22, 25:17), u meču 5. kola Grupe A.

Srbija je igrala bez lakše povrijeđenog Podraščanina i od drugog seta bez Nikića, koji se požalio na povredu koljena.

Najefikasniji u današnjoj utakmici bio je Kubanac Ernandez Ramos Fernando sa 20 poena. Srbiju je predvodio Nikola Kovačević sa 19, dok su Milan Rašić i Ivan Miljković postigli po 10 poena.

Izabranici crnogorskog stručnjaka Igora Kolakovića imaju samo jednu pobjedu iz pet mečeva, ostvarenu juče protiv domaće selekcije. Porazom od Kube “orlovi” su izgubili sve šanse da na Svjetskom kupu izbore jedno od prva tri mjesta koja vode na Olimpijske igre iduće godine u Londonu. Vizu za Olimpijadu će morati da traže kroz kvalifikacije...

“Odigrali smo dobro prvi set, ali smo poslije zakazali u odbrani i kontranapadu. Izgubili smo snagu i energiju, za razliku od Kube koja je očigledno jača od nas i to je potvrdila u završnici meča”, rekao je Kolaković.

Kolaković je naglasio da je pred njegovim izabranicima težak zadatak do kraja takmičenja u Japanu.

“Biće teško da održimo nivo igre u narednih šest mečeva, jer se situacija sa povredama u timu mijenja iz dana u dan. Povrede, istina, nisu teške, ali su ograničavajući faktor, s obzirom da ne želimo da dovodimo u pitanje zdravlje igrača”, rekao je Kolaković i dodao da će mlađi igrači dobiti prilku za kaljenje.

Na Svjetskom Kupu u Japanu u subotu je slobodan dan, odnosno dan kada će reprezentacije iz Osake i Kumamotoa otputovati u Hamamacu i Fukuoku, gdje će se odigrati utakmice treće runde.

Srbija će u 6. kolu, u nedjelju od tri časa po našem vremenu, igrati u Hamamacuu protiv Rusije, koja ima četiri pobjede i poraz.

Bonus video: