Nastavljeno suđenje za ugrožavanje sigurnosti ekipi “Vijesti”

“Šalili smo se, ali smo se uozbiljili kada je fotoreporter prokomentarisao da to nije neko upozorenje, jer se parni broj cvijeća nosi mrtvima”, rekao je Radović
98 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, Olja Lakić, Foto: Vesko Belojević
suđenje, Olja Lakić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.11.2011. 08:37h

Vozač “Vijesti” Vesko Radović juče je, na glavnom pretresu u podgoričkom Osnovnom sudu, rekao da ne zna šta se dešavalo prilikom posjete ekipe “Vijesti” fabrici cigareta u Mojkovcu početkom ove godine, jer je oba puta sjedio u autu i nije ulazio u fabriku.

Slavku Musiću i Marku Piperu se sudi za ugrožavanje bezbjednosti novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić. Vlasnici fabrike "Tara" 31. januara su preko Musića umjesto odgovora na pitanja o sumnjivom poslovanju u Mojkovcu, novinarki uručili dvije orhideje upakovane tako da podsjećaju na one koje se nose na groblje. Musić je dva dana kasnije svojim automobilom blokirao automobil ekipe lista u kojem su bili Lakić i fotoreporter Zoran Đurić, blizu hangara u Donjoj Gorici istih vlasnika.

Advokat okrivljenih Zoran Piperović je pitao Radovića da li je tačno da su se u vozilu pri povratku za Podgoricu, šalili na račun cvijeća, Radović je rekao da neko vrijeme jesu, dok nijesu shvatili o čemu se radi.

“Šalili smo se, ali smo se uozbiljili kada je fotoreporter prokomentarisao da to nije neko upozorenje, jer se parni broj cvijeća nosi mrtvima”, rekao je Radović.

Radović je na pitanje tužioca Zorana Vučinića da opiše cvijeće koje je vidio nakon izlaska Lakićeve i Đurića iz fabrike, naveo da misli da je bilo bijelo i da su bila dva cvijeta.

Sudija Zoran Šćepanović je za sljedeći pretres 29. decembra naredio prinudno dovođenje svjedoka Dalibora Tomaševića, za kojeg je Musić ranije tvrdio da ga je pozvao da mu iz Nikšića donese sporno cvijeće.