Sindikat sporta Crne Gore osnovan 2006. godine

"Moramo reagovati na pretencioznu informaciju da je osnovan prvi sindikat sporta Crne Gore, pošto ta formulacija ne odgovara istini", navodi se u saopštenju Janovića agenciji MINA.
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 16:55h

Sindikat sporta Crne Gore osnovan je 2006. godine i prva je sindikalna organizacija u državi koja pokriva tu oblast, rekao je danas njegov predsjednik Željko Janović.

On je, komentarišući osnivanje Samostalnog sindikata sporta i Sindikata sportskih radnika, kazao da mu je drago što se sportisti i sportski radnici i dalje sindikalno organizuju.

"Ali moramo reagovati na pretencioznu informaciju da je osnovan prvi sindikat sporta Crne Gore, pošto ta formulacija ne odgovara istini", navodi se u saopštenju Janovića dostavljenom agenciji MINA.

On kaže da je Sindikat sporta Crne Gore osnovan 2006. godine i da je jedan od prvih granskih sindikata koji je dokazao reprezentativnost u skladu sa Zakonom o reprezentativnosti sindikata.

"Sindikat sporta je u prethodnom periodu aktivnostima na domaćem i međunarodnom planu u velikoj mjeri potvrdio opravdanost svog postojanje i misije sindikalnog organizovanja sportista", naveo je Janović.

On podsjeća da je na posljednjem Kongresu Svjetske asocijacije profesionalnih fudbalera, održanom u Tel Avivu, Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore, koji je punopravni član Sindikata sporta Crne Gore, dobio status kandidata za članstvo u ovoj prestižnoj svetskoj asocijaciji.

"Kolegama poručujemo da smo spremni da im, kao iskusniji u sindikalnom radu, pružimo pomoć i pozivamo ih na saradnju radi ostvarenja zajedničkih ciljeva – poboljšanje materijalno – socijalnog položaja i zaštita prava sportista i sportskih radnika", poručio je Janović.

Bonus video: