Prvi Festival narodnih pozorišta u CNP-u

CNP najavljuje šest predstava u okviru festivala, koji će se održati od 30. maja do osmog juna
94 pregleda 0 komentar(a)
Festival narodnih pozorišta, Foto: CNP
Festival narodnih pozorišta, Foto: CNP
Ažurirano: 02.05.2018. 10:17h

Crnogorsko narodno pozorište najavljuje prvi Festival narodnih pozorišta koji će biti održan od 30. maja do 8. juna koji CNP planira da organizuje svake godine na kraju pozorišne sezone.

"Nakon prošlogodišnjih gostovanja četiri teatra iz regiona na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, CNP će organizovati I Festival narodnih pozorišta sa namjerom da prezentuje aktuelne produkcije najznačajnijih regionalnih teatara. Prvo izdanje Festivala tokom devet festivalskih dana okupiće narodna pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Crne Gore, i biće revijalnog karaktera”, saopšteno je iz CNP-a.

Festival će 30. maja otvoriti Narodno pozorište Sarajevo sa predstavom “Kralj Lir” Vilijama Šekspira, u režiji i adaptaciji Dijega de Breje. Makedonski naroden teatar Bitola predstaviće se publici komadom “Kockar”, Fjodora M. Dostojevskog, u režiji Dejana Projkovskog, a trećeg juna Slovensko narodno gledališče Maribor sa predstavom “Medeja” koju je po Euripidovoj tragediji režirao Oliver Frljić.

Narodno pozorište Beograd dolazi sa predstavom “Sumnjivo lice”, Branislava Nušića, u režiji i adaptaciji Andraša Urbana petog juna, a Narodno kazalište Split sedmog juna sa predstavom“Nosorog”, Ežena Joneska, u režiji Gorana Golovka.

Festival će zatvoriti Crnogorsko narodno pozorište sa predstavom “Zimska bajka” Vilijama Šekspira u režiji Dina Mustafića.

Bonus video: