Ne propustite: Izložba Salvadora Dalija u Baru

O Dalijevim radovima govoriće istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović, a izložbu koja će biti u postavci narednih mjesec dana otvoriće predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević
70 pregleda 0 komentar(a)
dali, Foto: Theprimaryplanet.ie
dali, Foto: Theprimaryplanet.ie
Ažurirano: 24.11.2011. 18:08h

Povodom obilježavanja Dana opštine Bar, u Zavičajnom muzeju grada - Dvorcu kralja Nikole je otvorena izložba umjetničkih radova jednog od najvećih umjetnika 20. vijeka Salvadora Dalija.

Izložba je organizovana u saradnji sa "Viskonti art galerijom" iz Ljubljane i predstavlja seriju od 11 numerisanih i potpisanih grafika-bakropisa, dorađenih akvarelom, koje ilustruju basne Žana La fontena, 13 grafika iz serije Zodijak, te tri grafike iz opusa “Božanska komedija”, a na izložbi će se naći i jedna skulptura velikog maestra - "Žena žirafa".

Španski slikar, fotograf, vajar, književnik, dizajner, scenograf, autor filmova Salvador Dali (1904-1989), bio je jedan od najpoznatijih predstavnika nadrealizma u slikarstvu. O Dalijevim radovima govoriće istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović, a izložbu koja će biti u postavci narednih mjesec dana otvoriće predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević.

Bonus video: