Nikšić: U podmetnutoj eksploziji povrijeđeni Pejović i Damjanović

Izvor iz istrage "Vijestima" je nezvanično rekao da je vozilo eksplodiralo u pokretu, nadomak Pejovićeve kuće
834 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2018. 19:25h

Nikšićani Predrag Pedo Pejović (58) i Dragan Damjanović (44) povrijeđeni su u podmetnutoj eksploziji u Trebješkoj ulici u Nikšiću.

Eksplozija se dogodila oko 10.30 časova.

Prema prvim informacijama "Vijesti" Pejović je teže povrijeđen, dok je Damjanović zadobio lakše povrede.

Prema riječima direktora Opšte bolnice u Nikšiću dr Ilije Ašanina Pejović je trenutno stabilnih vitalnih parametara, ali je i dalje životno ugrožen.

"Urađena mu je amputacija natkoljenice oba ekstremiteta i urogenitalne regije, stabilnih je parametara, ali je i dalje životno ugrožen. Damjanović ima eksplozivne povrede desne podlaktice sa prelomom kosti podlaktice. Stabilnih je parametara i zadržan je na Odjeljenju opšte hirurgije", rekao je Ašanin.

Kako nezvanično saznajemo, policija je privela tri osobe.

Izvor iz istrage "Vijestima" je nezvanično rekao da je vozilo eksplodiralo u pokretu, nadomak Pejovićeve kuće.

Uviđaj na mjestu eksplozije je završen, a tragovi su poslati na vještačenje.

Viša državna tužiteljka iz Podgorice, Tanja Čolan Deretić, koja je obavila uviđaj, nije mogla da saopšti više detalja o eksploziji, već je kazala da su “izuzeti tragovi sa lica mjesta i poslati na vještačenje”.

“U ovom trenutku ne mogu saopštiti više podataka”, kazala je Ćalasan Deretić nakon uviđaja koji je obavila u saradnji sa službenicima Uprave policije, Forenzičkog centra iz Danilovgrada i vještacima.e.

Saobraćaj u Trebješkoj ulici od jutros je zatvoren, a biće uspostavljen kad se uklone tragovi eksplozije.

Uprava policije: Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja događaja

Iz Uprave policije su ranije saopštili da nikšićka i kriminalistička policija u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom radi na rasvjetljavanju okolnosti aktiviranja ekspolozivne naprave na motornom vozilu u Nikšiću, u kojoj su dvije osobe zadobile povrede.

"CB Nikšić je danas oko 10,30 časova obaviješten da je došlo do eksplozije na putničkom motornom vozilu marke "Renault Scenic" nikšićkih registarskih oznaka, a koje je bilo u pokretu. U vozilu su se nalazili D.D. (44) na mjestu vozača i P.P. (58) na mjestu suvozača. Policijski službenici su odmah upućeni na lice mjesta. Oba lica su usljed dejstva eksplozije zadobila povrede. Oni su transportovani u medicinsku ustanovu radi pružanja ljekarske pomoći", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su saopštili i da je lice mjesta je osigurano kao i da je iz preventivnih razloga upućena Grupa za ATP Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improvizovanih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg lica mjesta.

"Policijski službenici, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i potpunom rasvjetljavanju ovog događaja", rekli su iz Uprave policije

Galerija

Bonus video: