Od početka godine 19 ubistava u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je za deset mjeseci počinjeno 30 ubistava u pokušaju, što je za 37,5 odsto manje nego za isti period prošle godine
296 pregleda 0 komentar(a)
Tamara Ralević, Foto: Boris Pejović
Tamara Ralević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.11.2011. 12:56h

U Crnoj Gori se ove godine dogodilo 19 ubistava, četiri više u odnosu na cijelu prošlu, saopšteno je iz Uprave policije.

Portparol Uprave policije Tamara Ralević kazala je da je Uprava policije od početka ove godine na teritoriji Crne Gore registrovala 19 ubistava, a da su još tri počinjena u okviru drugih krivičnih djela – razbojništva, nasilja u porodici i teške tjelesne povrede sa smrtnim ishodom.

"Tokom 2010. godine u Crnoj Gori je izvršeno 15 ubistava, od kojih je rasvijetljeno 14, dok se na rasvjetljavanju jednog krivičnog djela, ubistvo djeteta pri porođaju, još radi", precizirala je Ralević.

Prema njenim riječima, od 19 ubistava koja su se dogodila ove godine, 13 je u momentu izvršenja bilo po nepoznatom počiniocu.

Ralević je navela da je policija od tih 13 ubistava rasvijetlila 10, dok su ubistva Ivana Šćepanovića, Dragana Bećirovića i Slavoljuba Mijatovića i dalje nerazjašnjena.

Ona je dodala da su smrtni ishod kao posljedicu imala i krivična djela teška tjelesna povreda Nemanje Gazdića iz Pljevalja, razbojništvo na Cetinju u kojem je poginuo Ljubo Jovanović iz Podgorice, i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici u Danilovgradu, kojom prilikom je preminuo Dragiša Brajović.

"Od ova tri djela dva su riješena, a još uvijek je nerasvijetljeno krivično djelo počinjeno na štetu Ljuba Jovanovića i policija preduzima aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju", kazale je Ralević.

Kako je navela, u Crnoj Gori je tokom deset mjeseci ove godine počinjeno 30 ubistava u pokušaju, što je za 37,5 odsto manje nego za isti period prošle godine.

"Od 30 krivičnih djela ubistvo u pokušaju, deset je bilo izvršeno od strane nepoznatih izvršilaca, ali je policija preduzimanjem mjera i radnji rasvijetlila osam krivičnih djela ubistvo u pokušaju, što procentualno iznosi 80 odsto, dok na rasvjetljavanju dva krivična djela ubistvo u pokušaju policija i dalje radi", zaključila je Ralević.

Bonus video: