U Crnoj Gori je aktivno 35 organizovanih kriminalnih grupa

Bulatović je kazao da je organizovani kriminal u Crnoj Gori "uzeo maha" i da predstavlja ozbiljan problem razvoju države
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 15:13h

Na području Crne Gore djeluje 35 organizovanih kriminalnih grupa, a njihova dominantna aktivnost je zloupotreba droga, pranje novca i krijumčarenje oružja, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije za kriminalistiku Milan Tomić.

U emisiji "EU je tu" Radija Antena učestvovali su, pored njega, članovi Odbora za bezbjednost Predrag Bulatović i Raško Konjević i član Nacionalnog savjeta za evropske integracije Boris Raonić.

Bulatović je kazao da je organizovani kriminal u Crnoj Gori "uzeo maha" i da predstavlja ozbiljan problem razvoju države.

"Mene zabrinjavaju razmjere organizovanog kriminala u Crnoj Gori. Imamo rezultate nadležnih organa sa kojima ja ne mogu da budem zadovoljan", rekao je on.

Na Bulatovićevu opasku da sprega vrha vlasti i vođa kriminalnih bandi usporava borbu nadležnih organa sa kriminalom, Tomić je ocijenio da sigurno nema opstrukcije.

Država se bori protiv kriminala

Konjević smatra da je, s obzirom na nedostatak pravnog okvira, država učinila dosta u borbi protiv kriminala.

"U zadnjih godinu dana smo konkretizovali značajan broj tih rezultata a prethodno vrijeme smo iskoristili za stvaranje legislativnog okvira i jačanje institucija, policije i tužilaštva", kazao je on.

Konjević je rekao da ima političke volje za obračun sa kriminalom i da o tome najbolje svjedoče saslušanja nadležnih u slučaju Balkanski ratnik pred Odborom za bezbjednost i odbranu.

Raonić smatra da država nije spremna da se kvalitetno bori protiv organizovanog kriminala.

"Trošimo ogromno vrijeme na strategije, a rezultati su i dalje nedovoljni", kazao je on.

Galerija

Bonus video: