Kako da vaša kosa bude gušća?

Najidealnije je da kosu sušite prirodno, ali ako nemate vremena pa je sušte fenom, imajte strpljenja. Dakle, ne priljubljujte fen uz glavu niti uz vrhove. Vazduh ne smije da bude vruć.
81 pregleda 0 komentar(a)
crvena kosa, Foto: Shuterstock
crvena kosa, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 22.11.2011. 16:28h

Mnoge žene misle da im je kosa loša i rijetka, a u biti je pogrešno tretiraju i lome, pa je samo zato rijetka i nema tu gustoću kakvu bismo željeli. Otkrivamo načine kako da istaknete volumen kose.

1. Kad se farbate, farbu mažite polako i spretno, samo na onaj dio koji vam je izrastao. Ako o tome ne vodite brigu, ostatak kose koju stalno farbate, svaki put kad odlučite da se farbate, biće ostećen i pucaće. Kosa će se tu lomiti i samim tim će izgledati rijetko.

2. Kad perete kosu, laganim pokretima sinhronizovano masirajte kožu tjemena, i to cijelom rukom, a ne jagodicama prstiju. Šampon stavite na tjeme i uz čelo, a ne na dužinu. Sušite kosu blago prislanjajući peškirom na nju i ne češljajte je dok je mokra.

3. Najidealnije je da kosu sušite prirodno, ali ako nemate vremena pa je sušte fenom, imajte strpljenja. Dakle, ne priljubljujte fen uz glavu niti uz vrhove. Vazduh ne smije da bude vruć. Prije nego što korisite fen naprskajte kosu sprejom koji štiti od vrućine i isušvanja.

4. Redovno šišajte vrhove. Zahvaljujući tome, kosa će biti bujnija, biće svježja i bolje će rasti. Redovno šišanje ispucalih vrhova najbolja je preventiva od lomljenja i oštećenja kose.

Bonus video: