Policija ispituje poslovanje RTCG

U konačnom izvještaju, objavljenom u drugoj polovini septembra, navedene su brojne nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju RTCG
90 pregleda 0 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2011. 09:35h

Službenici Odjeljenja za privredni kriminal Uprave policije, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, provjeravaju poslovanje Radio-televizije Crne Gore.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva "Vijestima" je saopšteno da je "policija počela pretkrivični postupak", nakon što je predhodno tužilaštvo provjeravalo izvještaj Državne revizorske institucuje (DRI).

Više izvora iz RTCG potvrdilo je "Vijestima" da policija već nekoliko dana ispituje da li je državna televizija lani zakonito poslovala.

DRI je u konačnom izvještaju dao negativno mišljenje na finansijski izvještaj RTCG za 2010. godinu i naložio 13 preporuka i mjera koje je rukovodstvo dužno da realizuje u sljedećih pola godine.

U konačnom izvještaju, objavljenom u drugoj polovini septembra, navedene su brojne nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju RTCG, počinjene u vrijeme kada je dužnost generalnog direktora obavljao krajem jula smijenjeni Branko Vojičić.

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić početkom oktobra potvrdila “Vijestima” da Tužilaštvo provjerava da li u poslovanju RTCG ima elemenata krivičnog djela, nakon što im je DRI, nekoliko dana ranije, dostavio izvještaj.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: