Crnogorski odbojkaši traže jednu pobjedu za polufinale

Izabranici Ivana Joksimovića su u eliminacionoj rundi izbacili Makedoniju, ali ih u Slovačkoj čeka teži zadatak, jer se šest ekipa bori za prvo mjesto koje vodi na kvalifikacioni turnir
0 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.11.2011. 12:15h

Nakon sedam kontrolnih utakmica (po dva sa Hrvatskom i Austrijom, te po jedan sa Budvanskom rvijerom, Katatom i Slovačkom), vrijeme je za provjeru urađenog – muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore od sjutra do 27. novembra u slovačkom Papradu igra pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu.

Izabranici Ivana Joksimovića su u eliminacionoj rundi izbacili Makedoniju sa dvije pobjede (3:1, 3:2), ali ih u Slovačkoj čeka znatno teži zadatak, jer se šest ekipa bori za prvo mjesto koje vodi na kvalifikacioni turnir, od 8. do 13. maja iduće godine u Sofiji.

Crna Gora je u grupi sa Turskom i Estonijom, dok su rivali u drugoj grupi Slovačka, Austrija i Španija. S obzirom da dvije prvoplasirane selekcije iz obje grupe idu u polufinale, Ćulafiću i drugovima, dakle, treba barem pobjeda da bi se našli u završnici pretkvalifikacionog turnira i eventualno pokušali da naprave iznenađenje.

Uoči početka kvalifikacionog turnira, Joksimović je otklonio posljednju dilemu, pa je srednji bloker Bojan Radović prekobrojan za Paprad, gdje će boje crnogorske reprezentacije braniti Simo Dabović i Ivan Bošković, primači servisa Aleksandar Milivojević, Marko Bojić, Bojan Đukić, Balša Radunović, srednji blokeri Luka Šuljagić, Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, te libero Ivan Rašović.

Crna Gora sjutra veče (20.30 časova) igra protiv Turske, u srijedu je u isto vrijeme duel sa Estonijom, dok su “crveni” slobodni trećeg dana, kada će igrati Turska i Slovačka.

Bonus video: