Crna Gora domaćin EP za kadete u rvanju

Navodi se da će odluka konačno biti potvrđena ukoliko inspekcija Svjetske rvačke federacije da pozitivnu ocjenu na do sada realizovane aktivnosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2011. 17:58h

Crna Gora će 2013. godine biti domaćin kadetskog prvenstva Evrope u rvanju, u sve tri olimpijske discipline - grčko-rimskim (GR) i slobodnim stilom (LL) i rvanju za žene (LF), saopšteno je iz Rvačkog saveza.

Navodi se da će odluka konačno biti potvrđena ukoliko inspekcija Svjetske rvačke federacije da pozitivnu ocjenu na do sada realizovane aktivnosti.

Saopšteno je da je rvačkoj federaciji Crne Gore ukazana posebna čast što će glavni inspektor za dodjelu Evropkog prvenstva biti predsjednik Evropske federacije (CELA) Ceno Cenov.

“Ovo je nakon organizacije Svjetskog prvenstva u rvanju na plaži 2010. godine i Mediteranskog prvenstva 2011. treće veliko i do sada najznačajnije takmičenje koje se dodjeljuje našem Savezu na organizaciju, što dovoljno govori o tome da smo u krugovima Evropske i svjetske rvačke federacije prepoznati po kvalitetnom radu i dobrim organizacionim sposobnostima”, piše u saopštenju Rrvačkog saveza Crne Gore.

Navodi se da su doprinos dobijanju organizacije dali odlični rezultati crnogorskih rvača na Mediteranskom i Svjetskom prvenstvu u greplingu.

“Sve nabrojano čini nas izuzetno ponosnim i zadovoljnim postignutim i nadamo se da će konačna dodjela ovako značajnog i prestižnog takmičenja, kakvo Evropsko prvenstvo za kadete jeste, biti vanredno dobra prilika da rvanje kao olimpijski sport zaživi u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Bonus video: