Odbojkaši savladali Slovačku

Odbojkaška reprezentacija savladala je sinoć u Papradu selekciju Slovačke 3:2, u posljednjoj kontrolnoj utakmici u okviru priprema za pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre
87 pregleda 0 komentar(a)
Dabović, Šuljagić, Bojić, Foto: Zoran Đurić
Dabović, Šuljagić, Bojić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.11.2011. 22:44h

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je sinoć u Papradu selekciju Slovačke 3:2 (20:25, 23:25, 28:26, 25:22, 25:22), u posljednjoj kontrolnoj utakmici u okviru priprema za pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se od 22. do 27. održava upravo u Papradu.

Dogovorom dva tima, peti set je igran do 25. poena (inače se igra do 15.).

Starteri protiv Slovaka, osvajača posljednje Evropske lige i petoplasirane selekcije sa nedanvog Evropskog prvenstva, bili su tehničar Simo Dabović, korektor Miloš Ćulafić, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ivan Ječmenica, primači Marko Bojić i Aleksandar Milivojević, libero Ivan Rašović. Ulazio je u prvom, a odigrao kompletni treći i četvrti Luka Šuljagić (umjesto Ječmenice), koji je, tako, uspio da se oporavi od povrede skočnog zgloba zbog čega je propustio skoro kompletne pripreme. Ivan Bošković je u igru ulazio u drugom, trećem i četvrtom setu, dok je Bojan Đukić u trećem setu zamijenio Bojića i igrao do kraja meča.

Ćulafić je bio najbolji poenter u našoj reprezentaciji sa 22 poena, Milivojević je dodao 19, Ćuk 13, Bojić 12, Đukić 9, Ječmenica 6, Dabović 5, te Šuljagić 4. U domaćem timu izdvojio se Benč sa 19 poena.

Izabranici Ivana Joksimovića odigrali su ukupno sedam mečeva, pošto su igrali i sa Budvanskom rivijerom, po dva puta sa Hrvatskom i Austrijom, te sa Katarom.

Crna Gora je na pretkvalifikacionom turniru u grupi sa Turskom i Estonijom, dok će u drugoj grupi igrati Slovačka, Austrija i Španija. Po dvije prvoplasirane selekcije igraće u polufinalu, a pobjednik turnira idu na kvalifikacioni turnir koji se od 8. do 13. maja iduče godine održava u Sofiji (Bugarska)...

Bonus video: