Krivična prijava protiv četiri osobe zbog SMS poruke studentu Jovoviću

Jovović je iznenađen sporošću policije tokom ove istrage, posebno jer je prilično jednostavno bilo doći do sumnjive osobe zato što broj nije bio zaštićen
437 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Jovović, Foto: Svetlana Mandić
Ognjen Jovović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.11.2011. 12:55h

Policija vjeruje da su Nikšićanin Nikola Zeković (21), njegovi sugrađani M.V. (24) i N.K. (24), ali i Pljevljak I.G. (23) u utorak veče poslali prijeteću SMS poruku predstavniku studenata Filozofskog fakulteta Ognjenu Jovoviću, zbog čega će protiv njih biti podnijeta krivična prijava zbog “ugrožavanja sigurnosti”.

Nakon što je policija tragala za osumnjičenim od petka veče, juče tokom dana Zekoviću je uručen poziv da se javi u nikšićku policiju gdje se on sinoć oko 20 časova sam pojavio. Nakon saslušanja Zekovića klupko je počelo da se odmotava, on je naveo ko je sve bio sa njim u utorak veče, kada je sa njegovog broja mobilnog telefona, Jovoviću poslata prijeteća poruka.

“Policijski službenici su odmah postupili po prijavi Jovovića i o događaju obavijestili nadležnog tužioca, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje na identifikovanju i pronalasku lica koje je Jovoviću poslalo SMS poruku”, saopštila je sinoć policija.

Nakon saslušanja Zekovića klupko je počelo da se odmotava...

Inspektori su tražili od tužioca da uzme listing telefona, ali taj dio još nije stigao pa se do Zekovića stiglo ručnom provjerom baze telefona u Nikšiću.Zeković i još trojica mladića se sumnjiče da su 15. novembra oko 22, 50 časova Jovoviću poslali poruku: “Nesoju, sram te bilo! Ovo nije studentski protest, ovo je politizacija. Špijune srpski, čeka te gepek, pa biraj - Liverovići ili Slano”.

Ne zna ko bi imao motiv da mu prijeti

Student filozofije Ognjen Jovović u srijedu ujutro prijavio je nikšićkoj policiji da mu je dan pred veliki protest crnogorskih studenata, prijećeno SMS porukom. Jovović je inspektorima kazao da je poruka stigla sa broja telefona - 068/659-143, naglašavajući da ne zna ko bi imao motiv da mu na taj način prijeti.

"Policija me je u petak veče pozvala da dođem u stanicu u Nikšiću, što me je prilično iznenadilo zašto mene saslušavaju kada sam ja u ovom slučaju oštećena strana. Tamo su mi saopštili da sumnjaju da mi je taj mladić prijetio, a potom su mi pokazali njegovu sliku. Na toj policijskoj fotografiji vidio sam da je riječ o mlađoj osobi, duge plave kose. Rekao sam policiji da ne znam ko je on, kao i to da nikada nijesam ranije vidio ali i da ne znam zašto bi imao motiv da mi prijeti likvidacijom", rekao je sinoć Jovović “Vijestima”.

Iznenađen sporošću policije

On je naveo da je iznenađen sporošću policije tokom ove istrage, posebno jer je prilično jednostavno bilo doći do sumnjive osobe zato što broj nije bio zaštićen.

"Ta osoba nije student, što me još više iznenađuje zašto je takva poruka poslata meni, kao predstavniku studenata Filozofskog fakulteta", kazao je Jovović, koji je naglasio da se nakon ovog slučaja još nijesu oglasili ministar prosvjete ili rektor Univerziteta Crne Gore.

"Ta osoba nije student, što me još više iznenađuje zašto je takva poruka poslata meni"

"U toj poruci ima više elemenata - lične uvrede, na nacionalnoj osnovi, prijetnje smrću i četvrta stvar je nanošenje duševne boli mojoj porodici. Očekujem da policija privede tu osobu i otkrije po čijem nagovoru je to uradio", kazao je Jovović navodeći da se ne plaši.

U četvrtak su hiljade studenata u dugoj povorci ulicama Podgorice izražavale nezadovoljstvo uslovima studiranja...

Bonus video: