Na Durmitoru nađeno beživotno tijelo, najvjerovatnije u pitanju nestala državljanka Malezije

Beživotno tijelo primijetili su planinari koji su pohodili taj prostor Durmitora. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, gorske službe spašavanja i službe zaštite i spašavanja
401 pregleda 2 komentar(a)
Chan Pei Joo, Foto: Privatna arhiva
Chan Pei Joo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.05.2018. 14:26h

Beživotno tijelo, najvjerovatnje, državljanke Malezije Chan Pei Joo (1977) pronađeno je oko podne u podnožju durmitorskog vrha Mali Međed u lokalitetu Struga.

Beživotno tijelo primijetili su planinari koji su pohodili taj prostor Durmitora. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, gorske službe spašavanja i službe zaštite i spašavanja.

"Vidljive su bile samo noge nastradale, a kasnije se ispostavilo da se najvjerovatnije radi o državljanki Malezije. Leš je bio u fazi raspadanja. Pronađen je pasoš koji glasi na ime Chan Pei Joo, ranac i baterijska lampa. Najvjerovatnije, nesrećna turistkinja pala je prilikom uspona na Mali Međed. Leš smo propisno pripremili i tansportovali prema Žabljaku", kaže pripadnik GSS Zoran Vojinović.

Po nalogu Višeg državnog tužioca iz Bijelo Polja tijelo će biti upućeno u odjeljenje patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, gdje će se utvrditi uzrok smrti.

Chan Pei Joo je u svojstvu turiste na Žabljak došla 28. oktobra prošle godine. Smjestila se u privatnu kuću na Pitominama kraj Žabljaka. Narednog dana, oko 13.30 časova udaljila se od kuće u kojoj je bila smještena, kazavši stanodavcu da kreće u šetnju do Crnog Jezera. Tog dana i naredne večeri nije se vratila. Sjutradan, stanodavac Neđeljko Šamšal prijavljuje nestanak policiji kada počinje pretraga prostora oko Crnog, Zminjeg i Barnog jezera. Višednevnom pretragom, koja je trajala sve do padanja većeg snijega bez rezultata su pretraživani prostori djelova masiva Durmitora. Bez rezultata je bila i pretraga djelova basena Crnog jezera koju su vršili ronioci iz Regionalnog centra iz Bijele.

Povodom nestanka djevojke iz Malezije na Žabljaku je, prilikom potrage, boravila drugi sekretar ambasade Malezije u Bosni i Hercegovini, gospođa Julia Suhaili interesujući se za nestanak i tok potrage. Sa diplomatom iz Malezije, istim povodom stigla je i sestra nestale djevojke Chan Pie Leng sa prijateljem koji su na Žabljaku ostali više dana i pratili odvijanje situacije. Njih dvoje namjeravaju narednih dana ostati na Žabljaku i pratiti dalja dešavanja.

Bonus video: