Kako da posvijetlite kosu?

Raščešljava se prema krajevima nekoliko puta da bi se boja ravnomjerno odstranila, sve dok se ne dobije željeni rezultat.
199 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2011. 17:28h

Jedna od najčešćih ''želja'', a ujedno i strah sa kojim se suočavaju naše mušterije jeste posvjetljivanje tamne boje kose. Tu se prevashodno misli na crnu ili tamno smeđu boju koju žele da posvijetle za 3-4 tona. Ovaj tretman se radi preparatom za skidanje (ispiranje) boje.

Ukoliko se pravilno radi, što podrazumijeva da ne eksperimentišete sami, ne oštećuje kosu i ne ostavlja posljedice poput pucanja ili opadanja kose.

Proces traje 2 - 3 sata sa ponovnim farbanjem. Prije početka samog tretmana, kosa se blago šamponira, ispira, a zatim se lagano nanosi odstranjivač boje ''Davines-color remover'' 2 cm od korijena kose.

Raščešljava se prema krajevima nekoliko puta da bi se boja ravnomjerno odstranila, sve dok se ne dobije željeni rezultat. Kada kosa dobije ton koji je dama željela, kosu farbamo u odabranu boju farbom koja ne oštećuje kosu, jer je napravljena na prirodnoj bazi.

Da ponovim, preparat za ispiranje boje ne šteti kosi. Naravno, poželjno je da nakon ovog tretmana određeno vrijeme koristite adekvatno pakovanje i šampon, kako bi vašu kosu dodatno njegovali, a samim tim i zaštitili boju, sjaj i bujnost vaše kose.

Bonus video: