Gušić ispao u trećem kolu, bio na korak od repesaža

Iako tek junior, Gušić je u kategoriji do 66 kilograma došao do trećeg kola, i tek mu je borba nedostajala za repasaž i borbe za medalje.
653 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 18:30h

Mladi džudista Akedemika, Nikola Gušić opravdao je povjerenje Džudo saveza Crne Gore da u ruskom Tjumenju nastupi u reprezentativnom kimonu na prvenstvu Evrope za seniore do 23 godine.

Iako tek junior, Gušić je u kategoriji do 66 kilograma došao do trećeg kola, i tek mu je borba nedostajala za repasaž i borbe za medalje.

Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, Gušić je sjajno, iponom nakon 2,20 minuta savladao Čeha Karela Musila.

U trećem kolu je pružio najjači otpor šampionu Evrope Mađaru Benceu Zamboriju (4,19 minuta), 23 - godišnjem borcu koji se bukvalno prošetao do zlata u Tjumenju.

Poziv za Tjumen Gušić je izborio fenomenalnim nastupom na Evropskom kupu u Beogradu gdje je bio zlatni.

U drugom kolu Kupa u Beogradu iponom je srušio upravo Mađara Zamborija. Mađar nije dozvolio novo iznenađenje pet godina mlađem Nikšićaninu.

"U sjajnoj borbi Srbija opena Gušić je iznenadio Zamborija koji je član najjače mađarske reprezentacije. Sada, međutim, nije imao šansi jer je Zambori bio izuizetno raspoložen, pošto je do zlata došao nakon pet pobjeda iponom", kazao je selektor crnogorska džudo reprezentacije, Rajko Mrvaljević.

Naš drugi takmičar u Rusiji, teškaš Nikola Vulević na tatami će u nedjelju.

Vulević nije debitant na ovim takmičenjima i uzdanica je naše zemlje za visok plasman.

U prvom kolu kategorije do 100 kilograma Vulević će biti slobodan, a onda će u klinč sa Ukrajincem Jevgenom Samsonovim.

Bonus video: