Dejvid Sačet ostaje Poaro do kraja

Dejvid Sačet igra ulogu belgijskog detektiva od 1989. godine, a kritika i publika jednoglasno se slažu da je on najbolji "filmski" Poaro
355 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 13:05h

Glumac Dejvid Sačet pojaviće se i u posljednjih pet filmova o avantuarama belgijskog detektiva Herkula Poaroa, britanske spisateljice Agate Kristi. Glumac je ovaj lik glumio u 65 filmova u protekle 22 godine, piše BBC.

Novi filmovi, zasnovani na preostalim pričama i romanima u kojima se pojavljuje Poaro biće snimani iduće godine. Među njima će biti i "Zavjesa" - posljednja priča ovog detektiva u kojoj se on vraća na svoj prvi slučaj kako bi spriječio novo ubistvo.

“Oduševljen sam što ću ponoviti ulogu Poaroa, svog omiljenog detektiva, i čast mi je što ćemo sve priče o Poarou prenijeti na male ekrane. Moja životna ambicija bila je da ovaj izvanredan opus zaokružim”, rekao je Sačet, koji je nedavno odlikovan za doprinos dramskoj umjetnosti.

“Poaro je briljantan, ali izuzetno komplikovan lik i uživam kada ga glumim. On je pažljiv, voli eleganciju i preciznost, ali je i težak za igranje jer je mnogo tašt i pedantan. I pored svih svojih mana on je jedan od najboljih slušalaca u književnosti”, rekao je on.

Unuk Agate Kristi i predsjednik njene zadužbine Metju Pričard izrazio je zadovoljstvo odlukom da se snime preostali filmovi koji će predstavljati "klimaks preko 20 godina Dejvidovog igranja Herkula Poaroa".

Majkl Bak, predstavnik televizije ITV koja će realizovati filmove, najavio je da će filmovi biti "odgovarajuća počast voljenom liku".

“Kada dođe kraj biće veoma dramatičan i emotivan”, rekao je on.

Dejvid Sačet igra ulogu belgijskog detektiva od 1989. godine, a kritika i publika jednoglasno se slažu da je on najbolji "filmski" Poaro.

U posljednjoj sezoni biće adaptirane priče "Vašar zločina", "Velika četvorka", "Slonovi pamte", "Herkulovi zadaci" i "Zavjesa". Snimanje ovih priča počinje u februaru 2012.

Za sada najsvježiji film o Poarou, Clocks, biće emitovan za Božić.

Bonus video: