Milan Radović odlazi iz ZIKS-a

Vlada je ukazala na potrebu brzog, profesionalnog i efikasnog rasvjetljavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem Terzića
338 pregleda 0 komentar(a)
Milan Radović, Foto: Boris Pejović
Milan Radović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2011. 09:25h

Vlada Crne Gore smijeniće direktora ZIKS-a Milana Radovića, kazao je “Vijestima” izvor iz vrha Lukšićeve administracije.

To juče nije zvanično saopšteno, ali je nagoviješteno u saopštenju izdatom nakon redovne sjednice.

“Vlada će odlučiti o odgovornosti uprave ZIKS-a nakon dobijanja izvještaja od nadležnih organa o okolnostima smrti Pljevljaka Milivoja Terzića“, navodi se u saopštenju.

U Vladi su ocijenili neprihvatljivim izjave odgovornih u ZIKS-u o tome šta je uzrok smrti pritvorenika, prije nego što je urađena obdukcija, zbog čega je taj slučaj naknadno uvršten u jučerašnji dnevni red Vlade.

“Na današnjoj sjednici Vlada se upoznala sa informacijom ministra pravde Duška Markovića o okolnostima u vezi sa smrću pritvorene osobe u Istražnom zatvoru. Vlada je ocijenila da je ovaj događaj izazvao posebnu pažnju javnosti istovremeno ocjenjujući neprihvatljivim interpretacije odgovornih lica ZIKS-a vezane za mogući uzrok smrti lica koje se nalazilo u pritvoru, prije dobijanja zvaničnog obdukcionog nalaza i njegovog dostavljanja državnom tužiocu”, piše u saopštenju.

Vlada je ukazala na potrebu brzog, profesionalnog i efikasnog rasvjetljavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa ovim slučajem u okviru nadležnih pravosudnih institucija.

Na pitanje “Vijesti” hoće li Radović biti smijenjen bez obzira na to kakav će biti izvještaj patologa ili će ostati ako se utvrdi da je Terzić izvršio samoubistvo, uprkos tome što je prejudicirao istragu, izvor iz vrha Vlade kazao je da “direktor ZIKS-a sigurno odlazi”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: