KONTROLNI MEČ

Crna Gora bolja od Katara

Izabranici Ivana Joksimovića su u prvom setu imali dosta servis grešaka, što ih je i i koštalo gubitka seta, dok su od drugog seta sve stvari došle na svoje mjesto
84 pregleda 0 komentar(a)
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 15:07h

Odbojkaška reprezentacija savladala je večeras u Mariboru selekciju Katara 3:1 (24:26, 25:20, 25:11, 25:15), u šestoj kontrolnoj utakmici u okviru priprema za pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se od 22. do 27. novembra igra u slovačkom Papradu.

Izabranici Ivana Joksimovića su u prvom setu imali dosta servis grešaka, što ih je i i koštalo gubitka seta, dok su od drugog seta sve stvari došle na svoje mjesto, a posebno je na nivou bio blok.

Crna Gora je u pripremnom period odigrala i meč sa Budvanskom rivijerom (2:3), te po dva sa Hrvatskom (oba su završena sap o 2:2 u setovima, pošto je istekao termin u dvorani za odigravanje petog) i Austrijom (3:2, 2:3).

Crnogorski odbojkaši će generalnu provjeru imati u petak protiv Slovačke.

Crna Gora će u Slovačkoj igrati u grupi sa Estonijom i Turskom. U drugoj grupi su Slovačka, Španija i Austrija. Po dvije najbolje plasirane ekipe iz obje grupe idu u polufinale, a pobjednici tih duela u finale, koje će odrediti pobjednika pretkvalifikacionog turnira i putnika na kvalifikacioni turnir, koji se od 8. do 13. maja iduće godine održava u Sofiji.