Nije teško igrati se

Jelena Rozga se raduje ulozi u nastavku "Tesne kože"

Scenarista i reditelj filma Milan Živković ističe da su Rozgu angažovali kako bi i u “Tesnoj koži Vi VI” imali muzičku zvijezdu
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 15:07h

Jelena Rozga za "Vijesti" je kazala da se raduje što će igrati u nastavku serijala filmova „Tesna koža“ i da joj angažman neće teško pasti jer će igrati samu sebe.

Tako će jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica nastaviti tradiciju i igrati sebe, kao što su to u ranijim djelovima činile Lepa Brena, Zorica Marković, Snežana Babić i Suzana Perović.

Scenarista i reditelj filma Milan Živković ističe da su Rozgu angažovali kako bi i u “Tesnoj koži Vi VI” imali muzičku zvijezdu.

"Rozga je ne samo jedna od najpopularnijih pjevačica u regionu, već kao umjetnica posjeduje i druge kvalitete koji su je preporučili za ovu ulogu. Kažem "ulogu", jer neće samo pjevati, već će odglumiti malu, ali ljupku epizodu, koja je funkcionalno povezana sa jednim od dramaturških tokova priče", kaže Živković, a prenosi produkcijska kuća Gama Entertainment Group.

Epizodna uloga

I pjevačica ističe da se raduje što će igrati u filmu, a na pitanje koliko će joj u tome pomoći epizodne uloge u hrvatskim serijama, odgovara:

"Mislim da neće puno, jer ovdje igram sebe, a kad glumite sebe, onda tu treba da budete samo ono što jeste. Samim tim će mi biti puno lakše, ali svakako da će mi i glumačka ekipa puno pomoći", kazala je “Vijestima” pjevačica, dodajući da nije razmišljala o tome da li bi istu ulogu prihvatila da mora da glumi neku koleginicu.

"Dobila sam ponudu da glumim sebe i odmah sam pristala. Ako bi mi nekad ponudili da glumim nekog drugog, razmislila bih, a sve bi zavisilo od ugovora i mojih obaveza",kaže Rozga.

Snimanje “Tesne kože” počeće ove sedmice, a Jelena će svoje scene odigrati tek pošto završi obaveze koje ima zakazane za decembar.

Vraća se liku poslije 20 godina

Živković je najavio da će novi film prevazići dosadašnji humor “Tesne kože”.

"Novina je da će se porodica Pantić brojčano uvećati. Došla su neka nova djeca, zetovi... I dalje je u prvom planu sukob mlađeg referenta Dimitrija Pantića i direktora Srećka Šojića. Ako neka analogija sa stvarnošću postoji, mi želimo da mali čovjek pobijedi Šojića u filmu, a onda i u stvarnosti", poručio je Živković.

Glumac Nikola Simić (Pantić) smatra da “njegov zadatak neće biti lak, jer se treba vratiti liku poslije 20 godina”.

"Kada se Tesna koža pojavila, dočekani smo na krv i nož, a sada smo doživjeli to da je film postao kultni", prenosi Gama njegove riječi.

Pored Simića igraće i Jelica Sretenović i Ružica Sokić koje će zadržati stare uloge.

Oko prava na nastavak serijala “Tesna koža” trenutno se spore Gama i Prva sa jedne i Košutnjak film i RTS sa druge strane. I Košutnjak je najavio nastavak popularne priče, u vidu istoimenog filma i serije.