Pljevlja: Lopovi odnijeli golove teške 300 kila

Lopovi su metalne golove isčupali iz zemlje, potom su ih odvukli do asfaltnog puta, što potvrđuju i tragovi vidljivi na igralištu
0 komentar(a)
go, golovi, Foto: Shutterstock.com
go, golovi, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.11.2011. 16:10h

Nepoznati lopovi ukrali su sinoć metalne golove sa fudbalskog igrališta u selu Kalušići, u ublizini pljevaljske Termoelektrane.

Prema nezvaničnim informacijama policija traga za počiniocima ove neobične krađe, koju je jutros prijavio jedan od mještana nakon što je primijetio da na seoskom terenu nedostaju golovi.

S obzirom da se radi o golovima koji su napravljeni od punog gvožđa i da su teški po 150 kilograma, sasvim je sigurno da je u ovu krađu umiješano više osoba.

Lopovi su metalne golove isčupali iz zemlje, potom su ih odvukli do asfaltnog puta, što potvrđuju i tragovi vidljivi na igralištu.

Igralište u Kalušićima bilo je jedno od uređenijih seoskih igrališta na kojima su mještani organizovali brojna sportska takmičenja.

Igralište je svakodnevno korišćeno za rekreaciju do ljetos, kada je dio terena uništila voda, koja se, kako tvrde mještani, skrenula sa svoje ranije putanje, poslije izgradnje rudničkog puta.

Predsjednik Mjesne zajednice Dragan Lučić kaže da su prije nekoliko godina mještani uradili metalne golove odkvalitetnog čelika, kako bi bili trajniji.

"Ni slutili nismo da bi nekome moglo pasti na pamet da će ukrasti golove teške trista kila“, rekao je Lučić.

Bonus video: