Trajković prvi predsjednik

Za potpredsjednika je imenovan Goran Radonjić, a za generalnog sekretara Nemanja Marković. U Izvršnom odboru su Trajković, Radonjić, Katarina Bulatović, Darko Bušković i Veselin Piletić
0 komentar(a)
Trajković, Foto: Radoje Milić
Trajković, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 16.11.2011. 18:10h

Crnogorski vaterpolista Filip Trajković imenovan je za predsjednika Sindikata sportista i sportskih radnika Crne Gore, odlučeno je na osnivačkoj Skupštini.

Trajković je povremeni vaterpolo reprezentativac i osvajač Svjetske lige, a ima zlatnu medalju i sa Univerzijade u Bangkoku.

On zbog obaveza u klubu, Al Itihadu iz Saudijske Arabije, nije prisustvovao sjednici.

Skupština je usvojila Statut, a imenovani su organi i tijela Sindikata, koji će funkcionisati u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Za potpredsjednika je imenovan kik- bokser Goran Radonjić, a za generalnog sekretara Nemanja Marković.

"Po uzoru na zemlje u regionu, Evropi i svijetu sportisti u Crnoj Gori dobili su svoj sundikat. Čast mi je što ću biti na ovoj funkciji. Puno je sportista koji su nakon uspješnih sportskih karijera ostali na ulici, bez radnog staža, zdravstvenog osiguranja... Nadam se da će sindikat doprinijeti poboljšanja statusa aktivnih, ali i bivših sportista", rekao je Radonjić.

U Izvršni odbor, osim Trajkovića i Radonjića, imenovani su Katarina Bulatović, Darko Bušković i Veselin Piletić. Nadzorni odbor čine Pavle Radonjić, Ratko i Željko Vukčević.

Svi organi i tijela Sindikata izabrani su jednoglasno na četiri godine.

Član Izvršnog odbora i pravni zastupnik Ratko Vukčević kazao je da zbog obaveza u klubovima i reprezentativnim selekcijama pozivu sjednici nijesu mogli da se odazovu brojni sportisti, ali su podržali njihovo osnivanje.

"Svi sportisti podržavaju ideju i spremni su da zajedno brane svoje interese", rekao je Vukčević.

Predsjednik Unije slobodnih sindikata Srđan Keković kazao je da mu je drago što su sportisti i sportski radnici izabrali Uniju kao nacionalnu sindikalnu centralu u kojoj će djelovati.

"Šteta je što Sindikat sportista i sportskih radnika nije davno formiran i do sada je puno toga imao da kaže", rekao je Keković.

Bonus video: