Oslobođen Zoran R. Bešović, optuženi za ubistvo Darka Pavićevića

Bešović navodi da nije ni imao razloga da to učini, te iako se rijetko viđao sa Pavićevićem, bio je sa njim u dobrim odnosima
254 pregleda 0 komentar(a)
Besovic, Foto: Savo Prelević
Besovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2011. 11:50h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je oslobađajuću presudu Zoranu R. Bešoviću (31) zvanom Risko iz Zubinog Potoka na Kosovu, koji je bio optužen da je 18. februara 2006. ubio brata od tetke Darka Pavićevića.

Prvostepenu presudu u januaru ove godine, u Višem sudu u Podgorici, izreklo je vijeće sudije Dragiše Rakočevića.

U toj presudi se navodi da nije dokazano da je Zoran Bešović 18. februara 2006. godine oko 10 sati u Jerevanskoj ulici u Podgorici, sa umišljajem ubio Darka Pavićevića.

Prema optužnici koja nije dokazana, optuženi Bešović je u pravcu Pavićevića, koji se nalazio u svom vozilu „opel vektra” PG: 858-06, iz pištolja ispalio više hitaca od kojih je preminuo.

U drugostepenoj presudi Apelacionog suda se navodi da presuda Višeg suda ne sadrži povrede zakonika.

“Ocjenjujući odbranu optuženog Bešovića, Viši sud je pravilno zaključio da oni na pouzdan način ne pružaju mogućnost da se zaključi da je optuženi Bešović ubio Pavićević, pa ga je pravilno prvostepeni sud oslobodio od optužbe, jer nije dokazano da je počinio djelo za koje je optužen”.

Bešović negirao

Odlučna, a sporna činjenica da ga je ubio optuženi Bešović, nije se mogla izvesti sa sigurnošću iz izvedenih dokaza, niti na to ukazuju činjenice koje kao indicije proizilaze iz posrednih dokaza.

Bešović negira krivično djelo i kategoričan je da on nije ubio Pavićevića, koji mu je brat od tetke. Navodi da nije ni imao razloga da to učini, te iako se rijetko viđao sa Pavićevićem, bio je sa njim u dobrim odnosima.

Istakao je da 18. februara 2006. kada je Pavićević ubijen, nije bio u Podgorici, već se nalazio u Zubinom Potoku - Kosovu, gdje živi sa svojom porodicom i gdje mu žive roditelji.

"Odbrana optuženog Bešovića u kojoj je istaknut njegov alibi, imala je potvrdu u iskazima svjedoka Katarine Bešović, Galjak Ivana, Tijane Tomović i Baščarević Luke, koji su identično naveli da se optuženi toga dana nalazio u Zubinom Potoku, te da su u jednom kafiću oko 12,30 časova, zajedno sa optuženim proslavljali rođendan Tomović Tijani”, piše u presudi Apelacionog suda.

Bonus video: