Svjedok demantovala da je šefica napala Tanju Stanojević u butiku XYZ

Stanojević koja je bila radnica u butiku "XYZ" optužila je Popivodu da je fizički nasrnula na nju 1. septembra i da ju je nasilno izbacila iz butika "Eksprit"
602 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Stanojević, Foto: Zoran Đurić
Tanja Stanojević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.11.2011. 17:53h

Sudija Branka Radonjić odbila je na glavnom pretresu da se u dokazni materijal prihvati snimak telefonskom kamerom koji je napravila bivša radnica u butiku "XYZ" u šoping centru Delta city, Tanja Stanojević, na kojem se vidi trenutak kad je okrivljena Nataša Popivoda hvata rukom za mobilni telefon.

Kao obrazloženje za ovakvu odluku sudija Radonjić je navela da snimak nije napravljen po odobrenju odgovarajućeg nadležnog državnog organa.

U Područnom organu za Prekršaje održana je rasprava protiv okrivljene Nataše Popivode zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Naime, Nataša Popivoda je direktorka u slovenačkoj firmi "Sportina" koja ima pet butika, od kojih su dva "XYZ" i "Esprit" u Delta sitiju. Tanja Stanojević koja je bila radnica u butiku "XYZ" optužila je Popivodu da je fizički nasrnula na nju 1. septembra i da ju je nasilno izbacila iz butika "Esprit" u kom je ona do tada radila.

Stanojević je 20. aprila štrajkovala glađu ispred ambasade Slovenije, zbog, kako je tada kazala, mobinga i diskriminacije koju je trpjela na radnom mjestu

"Bila sam prisutna tu sve vrijeme i Popivoda nije Tanju Stojanović ni na koji način fizički napala", kazala je na pretresu Mrvaljević.

Tanja Stojanović je ovaj iskaz osporila, tvrdeći da Mrvaljević nije bila ni blizu nje i Nataše Popivode.

Stanojević: Rečeno mi je da sam paranoična

"Ja sam jedina osoba u butiku koja nije imala nijednu opomenu", kazala je Stanojević

Stanojević je 20. aprila štrajkovala glađu ispred ambasade Slovenije, zbog, kako je tada kazala, mobinga i diskriminacije koju je trpjela na radnom mjestu.

Ona je tada rekla "Vijestima" da je više od godinu dana izložena psihičkoj torturi, za koju je znala i uprava butika, ali ništa nije preduzela.

"Pred više ljudi mi je rečeno da sam paranoična, a ja sam jedina osoba u butiku koja nije imala nijednu opomenu", kazala je Stanojević "Vijestima".

Zamjerke je imala na postupke više menadžera Vladana Krstovića, Maju Bošković i Miljanu Tomanović iz Beograda. Ona je tražila i sastanak sa vlasnikom firme "Sportina" Bahtijarem Bajrovićem. Štrajk je prekinut istog dana u kasnim večernjim satima kada je, kako Stanojević tvrdi, Popivoda javno obećala pred konzulom, svojim advokatom i njenim suprugom da će sa vlasnikom doći 2. maja u Podgoricu, što se nije desilo, tvrdi ona.

Bajrović upućen u krađe u buticima u Delta sitiju

Stanojević tvrdi da je od svog troška sa suprugom posjetila Bled i vlasnika firme Sportina, Bahtijara Bajrovića i uputila ga u lošu situaciju koju je imala u firmi nakon što je menadžmentu iznijela informacije o navodnim krađama u pomenutim buticima, koje je otkrila prošle godine na Petkovdan.

Sportinu je osnovao Bahtijar Bajrović prije dvadesetak godina, otvorivši trgovinu na Bledu

Sportinu je osnovao Bahtijar Bajrović prije dvadesetak godina, otvorivši trgovinu na Bledu.

Popivoda slala poruke da je menadžeri ucjenjuju

Tanja Stanojević tvrdi da je sa direktoricom Popivodom imala korektan odnos sve dok nije pomenula da želi da se vidi sa vlasnikom Bahtijarom Bajrovićem.

"Direktorica Popivoda mi je mjesecima slala poruke u kojima je tvrdila da je menadžeri ucjenjuju i da je nemoćna da mi pomogne i spasi me torture u koju sam bila uvučena nakon što sam menadžment upoznala sa zloupotrebama koje su se događale u buticima", istakla je Stanojević.

Ona je dodala da pomenute poruke još čuva u svom telefonu, kao dokaz.

Bonus video: