Austrijanci se revanširali istom mjerom

Izabranici Ivana Joksimovića su uspjeli da se vrate u meč nakon vođstva domaćina od 2:0, ali su Austrijanci u taj-breku, ipak, došli do pobjede.
0 komentar(a)
Muška odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
Muška odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 15.11.2011. 16:27h

Najbolji odbojkaši Austrije revanširali su se Crnoj Gori za jučerašnji poraz u Beču – domaćin je danas slavio takođe sa 3:2 (25:16, 28:26, 20:25, 23:25, 15:12), nakon 122 minuta igre, u drugom od dva prijateljska meča u okviru priprema obje reprezentacije za pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u slovačkom Papradu (22 – 27. novembar).

Joksimović je na ovom meču odmarao pet startera (Dabović, Ćulafić, Milivojević, Bojić, Ćuk), pa su šansu od početka dobili tehničar Bošković, korektor Minić, primači Radunović i Đukić, srednji blokeri Radović i Ječmenica, te libero Rašović. Kod 16:16 u trećem setu mladi Strugar je zamijenio Boškovića.

Naši seniori su uspjeli da se vrate u meč nakon vođstva domaćina od 2:0, ali su Austrijanci u taj-breku, ipak, došli do pobjede.

Crna Gora je bila uspješnija na bloku (17-14), dok je Austrija imala više aseva (10-7).

Najbolji pointer u crnogorskoj selekciji bio je Aleksandar Minić sa 25 poena, srednjak Ivan Ječmenica je dodao 18.

Kod domaćina istakao se Tomas Zaš sa 29 poena.

Prje dvomeča sa Austrijom, "crveni” su u Daruvaru odigrali dva kontrolna meča sa Hrvatskom, prije toga i jedan u Budvi sa Budvanskom rivijerom.

Odbojkaši su nakon meča nastavili put za Maribor, gdje će trenirati tri dana, možda odigrati i jedan kontrolni meč sa Katarom. Generalnu provjeru imaće 19. novembra sa Slovačkom.

Bonus video: