Radnik Agroinvesta osumnjičen da je na ime penzionerke podigao kredit

Službenik "Agroinvest"-a osumnjičen da je zloupotrebom prisvojio novac
354 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.11.2011. 14:46h

Nikšićka policija podnijela je Osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv B.Đ. (40) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio ovlašćenja u privrednom poslovanju.

"Policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je B.Đ. počinio krivično djelo na način što je kao odgovorno lice – službenik MFI "Agroinvest" d.o.o – Filijala Nikšić, prekoračivši granice ovlašćenja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8.000 eura. On je naime, kako se sumnja, na ime penzionerke iz Nikšića O.F, a za svoj račun, bez njenog znanja i saglasnosti, podigao kredit u navedenom iznosu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je protiv B.Đ, u martu i aprilu 2010. podnijela dvije krivične prijave, zbog sumnje da je u počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

"On je, kako se sumnja, u oba slučaja, prilikom prijevremenih otplata kredita od strane klijenata, novac zadržavao za sebe, ne uplaćujući ga na blagajnu i ne zatvarajući kredite. Takođe je, sumnja se, realizovao kredite na zahtjev drugih lica, a za svoj račun, jer su klijenti novac, po dobijenom kreditu, predavali B.Đ, dok je on pri tom bio dužan da otplaćuje rate po kreditima, što nije činio".

"Sumnja se i da je B.Đ. podnosio i zahtjeve za kredite na lica, koja su ranije bila korisnici kredita, uzimajući podatke iz baze podataka banke i, bez njihovog znanja, podizao veće sume novca, ne vraćajući ga. Sumnja se da je tada, vršeći ova dva krivična djela, protivpravno prisvojio novac u prvom slučaju u iznosu od 70.000 i u drugom slučaju u iznosu od 138.000 eura, odnosno u ukupnom iznosu od 208.000 eura", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Agroinvest: Već duže nije naš radnik

Tatjana Antić Drča iz pr službe Agroinvesta je saopštila da B.Đ. već duže vrijeme nije radnik Agroinvesta.

"Njemu je sporazumno raskinut radni odnos, uz poštovanje zakona o radu Crne Gore. Kompanija Agroinvest je sama prijavila policiji radnike u čiji je lični i profesionalni integritet imala sumnje, mada su, prema demokratskim principima sudstva, svi ljudi nevini dok im se ne dokaže sumnja. Postroženim procedurama štitimo svoje klijente od i naj manjih mogućih "rupa" u finansijskom zakonu, a nadasve nam je važna sigurnost naših klijenata i profesionalizam zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Agroinvest nije i nikada neće tolerisati nedostatak ličnog i profesionalnog integriteta svojih zaposlenih, uz visoko vrednovanje profesionalizma i znanja.

Bonus video: