Milivoje Terzić ugušen u zatvorskoj ćeliji

Radović je rekao da je do sada urađeno 11 istražnih tačaka ali da se za zvaničan stav da li je Terzić izvršio samoubistvo ili je ubijen čeka i zvaničan nalaz patologa Miodraga Šoća
167 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2011. 10:48h

Pljevljak Milivoje Terzić, koji je juče pronađen mrtav u istražnom zatvoru u Spužu, najvjerovatnije nije izvršio samoubistvo već je smrt nastupila gušenjem, saznaju Vijesti.

To je utvrđeno prilikom sinoć obavljene obdukcije.

Medicinski stav obducenta saopšten je policiji i tužilaštvu, kao i porodici Terzić, javlja TV Vijesti.

Milivoje Terzić nalazio se dva i po mjeseca u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je učestvovao u reketiranju majke Darka i Duška Šarića. Navodno je od majke Šarića, lažno se predstavljajući preko telefona kao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, uzeo 300.000 eura.

Terzić je pronađen obješen o prozorske rešetke pritvorske jedinice. Terzić je, kako su saopštli iz ZIKS-a, bio smješten u šestokrevetnoj sobi, i dok su ostalih pet pritvorenika, oko 13 sati i 15 minuta, izašli u polusatnu šetnju, on je ostao u sobi pod izgovorom da mu se ne šeta.

Medicinski stav obducenta saopšten je policiji i tužilaštvu, kao i porodici Terzić

Direktor ZIKS-a Milan Radović još nema izvještaj sa obdukcije Terzića.

On juče je kazao da sve ukazuje na samoubistvo.

"Ovo je za sada samoubistvo koje nije bilo produkt prijetnji, prinude, bolesti, odnosno samoubilačkih namjera i takvim ga za sada možemo konstatovati. Naravno, sve je otvoreno za dalja razmatranja, ali za sada nema sumnje u bilo kojem drugom pravcu", kazao je juče Radović.

Kažnjavanje neprijatelja?

Terzićeva smrt pospješila je spekulacije da odbjegli Darko Šarić naručuje kažnjavanje svojih neprijatelja.

Takve pretpostavke pojavile su se u medijima nedavno kada je u Beranama podmetnuti eksploziv uništio lokal Šarićevih saradnika Draška Vukovića i Borisa Labana.

Nedavno je, podsjetimo, i Vitomir Bajić, koji se povezivao sa grupom Darka Šarića, pronađen mrtav u zatvoru "Komo" na sjeveru Italije. I tada se zvanično radilo o samoubistvu. Bajićev advokat Borivoje Borović, tada je izjavio da je siguran da je smrt nastupila pod veoma sumnjivim okolnostima.

Radović: Samoubistvo je dok se ne dokaže suprotno

Direktor Ziksa Milan Radović je rekao da je do sada urađeno 11 istražnih tačaka ali da se za zvaničan stav da li je Terzić izvršio samoubistvo ili je ubijen čeka i zvaničan nalaz patologa Miodraga Šoća.

Radović je kazao da u ovoj fazi istrage ne može saopštiti tačan uzrok jer ga ni on ne zna, ali da za sada sve ukazuje na samuobistvo, dok drugačije ne pokaže obdukcioni nalaz.

Bonus video: