Naučite da pokažete ljubav bez riječi

Najčešće nismo svjesni gestova koji odaju da zapravo slušamo sagovornika samo sa pola pažnje, a to može povrijediti voljenu osobu
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 08:31h

Bilo da je u pitanju nježna riječ, usluga, ili pružanje oslonca, vaše saosjećanje sa partnerom pružiće mu utisak da je voljen i zaštićen.

Saosjećajući sa voljenom osobom, dajemo joj do znanja da je u redu da bude ranjiva i da pravi greške.

S obzirom na to da je većina muškaraca loša u izražavanju ljubavi putem reči, oni se radije opredjeljuju da svoja osećanja pokažu lijepim gestom ili poklonom, pa isto učinite i vi.

Možete partneru kupiti knjigu o kojoj već duže vreme priča, ili karte za projekciju filma za koji znate da bi mu se dopao, a možete ga iznenaditi i ukusnim obrokom.

Oko 75 odsto komunikacije među ljudima odvija se na neverbalnom nivou, pa zato mimika i pokreti tijela govore više od onoga što želimo da kažemo.

I sitnice čine sreću

U različitim situacijama podarite vašem muškarcu zagrljaj ili poljubac, za koji vam nije potreban poseban povod.

Oko 75 odsto komunikacije među ljudima odvija se na neverbalnom nivou

Ako ste oboje zaposleni tokom dana i nemate priliku da provedete zajedničko vrijeme, pošaljite vašem partneru sms poruku, kako bi znao da mislite na njega dok ste razdvojeni.

Takođe, možete unaprijed pripremiti nekoliko kratkih poruka ispisanih na papirićima koje ćete staviti na mjesta gdje ste sigurni da će ih pronaći, kao što su njegova torba ili novčanik.

Pošaljite i primite ljubav

Vjerovatno jedan od najboljih načina da pokažete muškarcu da vam je važan jeste da ga pažljivo slušate i razgovarate sa njim o stvarima koje ga zanimaju.

Najčešće nismo svjesni gestova koji odaju da zapravo slušamo sagovornika samo sa pola pažnje, a to može povrijediti voljenu osobu.

Ljubav se najbolje održava i raste ako je obostrana, pa zato, ako želite da pošaljete ljubav, morate znati i da je primite.

Ako vam partner kaže da vas voli, uzvratite mu, a ako vam otvori vrata ili pridrži kaput, nasmješite mu se i recite ,,hvala''. Na taj način ćete se oboje osjećati voljeno.

Bonus video: