Hana Ljekočević (60) poginula, njena rođaka povrijeđena u nesreći kod Tuzi

Nesreća se dogodila kada je Mladen Radović (22) iz Mataguža krećući se “golfom 4” (PG-DG-289) iz pravca Tuzi naletio na njih
228 pregleda 0 komentar(a)
Udes Vladne, Foto: Zoran Đurić
Udes Vladne, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.11.2011. 20:28h

Hana Ljekočević (60) poginula je, dok je njena rođaka Tereza Ljekočević (50) teško povrijeđena u udesu koji se oko 18,30 časova dogodio na putu od Tuzi ka Matagužima, u mjestu Vladna.

Nesreća se dogodila kada je Mladen Radović (22) iz Mataguža krećući se “golfom 4” (PG-DG-289) iz pravca Tuzi naletio na njih, dok su sa još jednom rođakom Anom Ljekočević šetale putem ka kući.

Policija vjeruje da su tri žene, jedna pored druge, išle desnom stranom mračnog puta od Tuzi ka selu Vladna kada je na neosvijetljenoj pravini na njih naletio vozač “golfa”.

Prednjim dijelom automobila on je pokosio Hanu Ljekočević, a desnim dijelom branika zakačio je i Terezu, koja je od siline udara odletjela u travu pored puta.

Prema onome što se moglo vidjeti tokom uviđaja, Radović je nakon nesreće zaustavio automobil, a iza njega na asfaltu je ostalo da leži beživotno tijelo Hane Ljekočević.

“Ona je odmah bila mrtva, dok smo Terezu našli bez svijesti u travi tu pored puta. Ana je srećom izbjegla udar.

Mladić koji je vozio automobil je plakao zbog teške nesreće”, ispričao je suprug Tereze Ljekočević, koji je sa rođacima i komšijama naišao ubrzo nakon teškog udesa.

Tereza Ljekočević je prebačena u Urgentni blok Kliničkog centra gdje su ljekari konstatovali povrede noge i glave, zbog čega je sinoć zadržana na liječenju.

Vozač “golfa” j zadržan u policijskom pritvoru, a tokom dalje istrage će se utvrditi kako je došlo do teške tragedije

Bonus video: