Beranski eksploziv preko Keljmendija stiže na kućnu adresu

Nedavna eksplozija u Beranama aktuelizovala priču o nerasvijetljenim krađama u fabrici „Polieks“
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 09:27h

Policija u Beranama je identifikovala nekoliko kriminalnih grupa koje bi mogle biti umiješane u podmetanje eksplozije koja je proteklog ponedjeljka u ranim jutarnjim satima uznemirila stanovnike Berana i uništila lokal u izgradnji u prizemlju višespratnice u centru grada, desetak parkiranih automobila, kao i izazvala veću materijalnu štetu na zgradama u krugu od pedeset metara.

Izvor iz policije rekao je da je sužen krug, ali da je vrlo teško obezbijediti dokazni materijal.

"Ono što je za sada dosta sigurno je činjenica da je upotrijebljen neki vrlo razoran eksploziv, možda i plastični", kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Mogućnost da je u posljednjoj eksploziji u Beranama upotrijebljen plastični eksploziv, aktuelizovala je priču o nerasvijetljenim krađama u beranskoj fabrici eksploziva „Polieks“, kao i činjenicu da je plastični eksploziv koji je nakada proizvodila ova kompanija, a kojeg još ima u magacinima, izuzetno kvalitetan i veoma tražen na crnom tržištu.

Petorica umiju da sastave paklenu mašinu

Za manje obaviještene bilo je izenađenje kada je nedavno albanska policija saopštila da je eksplozivna naprava kojom je ubijen 33-godišnji sudija Skerdilajd Konomi, napravljena u Crnoj Gori.

Konomi je stradao kada je u centru Valone u Albaniji odletio u vazduh njegov automobil „mercedes“. Policija je tokom uviđaja pronašla djelove mobilnog telefona koji nije bio sudijin, i magnet kojim je plastični eksploziv bio pričvršćen za auto.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: